Всесвітній день поширення інформації про проблему аутизму – дата, запроваджена рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 18 грудня 2007 року (Резолюція № 62/139), відзначається щорічно 2 квітня

Всесвітній день поширення інформації про проблему аутизму – дата, запроваджена рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 18 грудня 2007 року (Резолюція № 62/139), відзначається щорічно 2 квітня. Резолюцію ухвалено з метою привернення світової уваги до дітей та дорослих, які живуть з аутизмом. Є також надія розширити світові знання про аутизм і надати населенню інформацію про те, наскільки важливо діагностувати аутизм якомога раніше.

У закладах освіти Херсонщини здійснюється психолого-педагогічний супровід дітей з особливими освітніми потребами, а розлад аутистичного спектру належить до категорії особливих освітніх потреб. Саме завдяки своєчасному виявленню, діагностуванню порушення, враховуючи особливості харчування, дотримання режиму дня та інші особливості розвитку, соціальної взаємодії з оточенням, діти з РАС можуть успішно соціалізуватися і посісти своє місце у суспільстві. Діти можуть відвідувати дитячі садочки, навчатися в звичайних школах, дружити з однолітками і розвивати свої здібності. Цього дня зазвичай ті люди, які бажають підтримати осіб з аутизмом, одягають  синьо-блакитний одяг, або додають блакитні аксесуари.

У 2021 році на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» вперше буде проведено 30-годинні тематичні курси підвищення кваліфікації учителів-дефектологів та педагогічних працівників інклюзивних закладів освіти, присвячених роботі з дітьми з розладами аутистичного спектру. Курси відбудуться в листопаді 2021 року.

Сьогодні ж, 2 квітня 2021 року, учителі-дефектологи Херсонської області завершили навчання на  курсах підвищення кваліфікації, під час яких набували нових знань та навичок щодо створення особливого освітнього середовища для дітей з ООП та нові унікальні педагогічні технології в роботі з такими дітьми, зокрема й з дітьми з РАС. Учителі-дефектологи підтримали людей з аутизмом, одягнувшись у блакитні кольори.

Категорія: Новини
Оберіть мову