Ось уже й позаду перше випробування в межах конкурсу «Учитель року – 2021» у номінації «Українська мова і література» – аналіз поетичного твору.

Ось уже й позаду перше  випробування в межах конкурсу «Учитель року – 2021» у номінації «Українська мова і література» – аналіз поетичного твору.

Для філологинь-конкурсанток, найімовірніше, не було великою несподіванкою, що члени журі зупинили свій вибір на творчій спадщині великої української письменниці Лесі Українки, адже конкурс відбувається напередодні відзначення 150-річного ювілею цієї водночас мужньої й ліричної, сильної й тендітної жінки. Після проведення жеребкування за допомогою сервісу wordwall учасниці отримали завдання та інструкції щодо підготовки та репрезентації поетичного твору.

Після двох годин самостійної підготовки на конкурсанток чекав ще один приємний сюрприз: члени журі підтримали учасниць декламацією своїх улюблених рядків з творчості Лесі Українки, чим задали доволі непростому випробуванню ліричного настрою і позитивної атмосфери.

Усі без винятку справилися з аналізом поетичного твору на гідному рівні: учасниці вражали і членів журі, і своїх колег подекуди просто артистичним читанням поезій, високим рівнем аналізу художньо-виражальних засобів поетичної мови, умінням візуалізувати матеріал, умінням триматися і відповідати на запитання членів журі, креативним підходом до подання інформації.

Тож сьогоднішнє випробування стало святом поезії та тріумфом педагогічної майстерності.

Членам журі було непросто оцінювати вміння й навички конкурсанток аналізувати поетичний твір, але вони теж справилися зі своїм завданням.

Бажаємо так тримати і не втрачати наполегливості на шляху до перемоги!

Категорія: Новини
Оберіть мову