1 лютого 2021 року кафедра теорії й методики дошкільної, початкової освіти та мовних комунікацій КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» провела в онлайн-режимі науково-практичний семінар для вчителів початкових класів, який зібрав 64 педагоги Херсонщини.

1 лютого 2021 року навчально-методична лабораторія початкової освіти КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» провела в онлайн-режимі науково-практичний семінар для вчителів початкових класів, який зібрав 64 педагоги Херсонщини. Відкриваючи семінар, Ольга Стребна – кандидат педагогічних наук, доцент – представила спікерів заходу, наголосила на актуальності порушеної проблеми та важливості системного й цілеспрямованого навчання вчителів. З питанням «Підручник «Математика», 4 клас. Формування поняття про дріб» виступила співавтор Державного стандарту та Типової освітньої програми, автор чинних підручників з математики, член-кореспондент НАПН України, доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри математики і методики її навчання Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д. Ушинського» Світлана Олексіївна Скворцова. Світлана Олексіївна розкрила особливості методики викладання математики за основними розділами програми, звернула увагу на способи пояснення та розв’язування компетентнісно-орієнтованих і багатокластерних завдань, ґрунтовно пояснила, як знаходити площу фігур та як послідовно вивчати дроби (використовуючи інтерактивне навчання, анімацію, мультимедійний супровід), відповіла на запитання присутніх.

Проблему «Інформатика в 4 класі Нової української школи. Методика викладання» розкрила Корнієнко Марина Михайлівна, учитель інформатики, спеціаліст вищої категорії, учитель-методист, заслужений учитель України, співавтор підручника «Я досліджую світ» для Нової української школи та  «Інформатика» для 2-5 класів. Марина Михайлівна ознайомила присутніх з лінійкою підручників «Інформатика» для 2-4 класів НУШ, їх структурою, особливостями, з інтерактивними навчально-методичними матеріалами до них, з «інтернет-підтримкою» (навчальні презентації «Скарбничка цікавого», мультфільми від телеканалу «ПЛЮСПЛЮС», онлайн-проєктами тощо), конструктором алгоритмів. Учасники заходу із захопленням  відзначили цінність такого спілкування, насиченість, змістовність, інформативність. Щиро подякували за методичну підтримку з математики, інформатики С.О.Скворцовій, М.М.Корнієнко та за навчально-методичне забезпечення освітнього процесу видавництву «Ранок».

Категорія: Новини
Оберіть мову