1 грудня 2020 року відбувся авторський науково-практичний семінар к.п.н., доцентки кафедри теорії й методики викладання навчальних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Людмили Марецької з теми «Культура мовлення педагога як ознака професійної компетентності» на платформі ZOOM.

1 грудня 2020 року відбувся авторський науково-практичний семінар к.п.н., доцентки кафедри теорії й методики викладання навчальних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Людмили Марецької з теми «Культура мовлення педагога як ознака професійної  компетентності» на платформі ZOOM. Учасниками семінару було 47 учителів української мови і літератури, зарубіжної літератури та іноземної мови закладів загальної середньої освіти та професійно-технічної освіти Херсонської області.

Мова, як відомо, є не лише засобом спілкування. Це також спосіб сприймання світу, відтворення його в свідомості людини. І мову, як такий важливий чинник інтелектуального розвитку особистості, потрібно знати всім і кожному. Однак є люди, які мають не просто знати, а ще й навчати, і звісно, це вчителі, бо їхнє слово має бути взірцем для решти громадян України, зокрема для молодого покоління. А чи справді всі вчителі є такими взірцями? Який рівень культури їхнього професійного мовлення? Які труднощі відчувають на шляху вдосконалення мовлення? Якої допомоги потребують? Як уникати мовленнєвих покручів у сучасному мовному середовищі?

Про ці та ще багато інших проблем і йшлося під час заходу. Учителі разом зі спікеркою визначали свій рівень мовлення за допомогою застосунку Mentimeter, ознайомлювалися зі шляхами розвитку професійного мовлення, разом виправляли помилки в реченнях, малювали й брали активну участь в обговоренні.

Результати підсумкової рефлексії засвідчили, що в учасників семінару справдилися очікування від заходу. Це, звичайно, не може не тішити, але справді результативною буде така просвітницька робота тоді, коли в наших освітніх закладах лунатиме чиста, жива й неповторна українська мова.

Щиро дякую всім, хто завітав на захід за натхненням і поділився ним з іншими! Усім, хто не байдужий до рідного Слова!

Категорія: Новини
Оберіть мову