16 листопада 2020 року в онлайн-режимі за допомогою хмарної платформи Zoom відбувся круглий стіл для вчителів суспільствознавчих дисциплін з теми «Голодомор 1932 – 1933 рр. в Україні. Людський вимір трагедії».

16 листопада 2020 року в онлайн-режимі за допомогою хмарної платформи Zoom відбувся круглий стіл для вчителів суспільствознавчих дисциплін з теми «Голодомор 1932 – 1933 рр. в Україні. Людський вимір трагедії». У заході взяли участь понад 70 учителів історії, методистів районних та міських методичних кабінетів, центрів професійного розвитку Херсонської області.

Відкриваючи захід, завідувач навчально-методичної лабораторії суспільствознавчих КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Артем Лагойський наголосив на актуальності питань, які розглядатимуться.

Спікер заходу Алла Алимівна Кучеренко, кандидат історичних наук, доцент, викладач кафедри теорії й методики викладання навчальних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», розкрила мету заходу та вказала на суспільно-історичну актуальність теми.

У своєму виступі Алла Алимівна наголосила на важливості використання новітньої методології, а саме використанні усних історичних досліджень як педагогічної техніки для перспективи розширеного обговорення у класі таких тем, як історична пам’ять, моральна відповідальність, дискримінація, свобода вибору, стереотипи, упередження.

Доповідач надала рекомендації щодо використання техніки усних історичних досліджень на уроці з історії, звернула увагу на дидактичні основи заняття та додаткові міжпредметні зв’язки  під час вивчення теми «Голодомор 1932 – 1933 рр. в Україні».

Учасники заходу відзначили важливість тематики круглого столу для вчителів.

Категорія: Новини
Оберіть мову