У ході роботи обласного науково-практичного семінару для вчителів початкових класів, який відбувся 11 листопада 2020 року, було порушено таку актуальну нині проблему, як «Інтеграція: тематичний і діяльнісний підходи. Формування міжпредметних компетентностей у процесі тематичного навчання».

У ході роботи обласного науково-практичного семінару для вчителів початкових класів, який відбувся 11 листопада 2020 року, було порушено таку актуальну нині проблему, як «Інтеграція: тематичний і діяльнісний підходи. Формування міжпредметних компетентностей у процесі тематичного навчання». Захід зібрав 80 педагогів з різних районів Херсонщини.

Цікавою інформацією про професії майбутнього, якими можна опанувати вже зараз, а саме: сіті-фермера, трейдера альтернативних валют, ІТ-генетика, менеджера космотуризму тощо,  розпочала свій виступ Тетяна Вільямівна Комінарець, доцентка, завідувачка кафедри теорії й методики дошкільної, початкової освіти та мовних комунікацій КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти». Тетяна Вільямівна прокоментувала поняття «інтеграція», «інтегроване навчання», ознайомила з історичними коренями інтеграції в навчанні, основними характеристиками інтеграційної моделі, звернула увагу на необхідність використання інтегрованого та діяльнісного підходів до навчання учнів, продемонструвала лайхфаки сучасного уроку та діяльності вчителя в Новій української школі, надала можливість присутнім відповісти на запитання відкритих завдань, занурила освітян у процес створення інтегрованих уроків.

Ольга Володимирівна Стребна, доцентка  кафедри теорії й методики дошкільної, початкової освіти та мовних комунікацій КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти»  у своєму виступі з теми «Застосування діяльнісного підходу до навчання молодших школярів» зорієнтувала вчителів, якими ігровими прийомами та методами можна скористатися, щоб змотивувати учнів до навчання, як уключити їх у цікавий процес дослідження світу, де вони б почувалася комфортно й радісно, де б діти набували готовності до викликів сучасного життя.    Інна Анатоліївна Коча, старша викладачка кафедри теорії й методики дошкільної, початкової освіти та мовних комунікацій КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» розкрила тему «Організація інтегрованого навчання під час викладання курсу «Я досліджую світ». Інна Анатоліївна ознайомила учасників семінару з метою, основними завданнями, змістом, складниками  інтегрованого курсу ЯДС, акцентувала увагу на сучасних підходах, ефективних методах, технологіях організації освітнього процесу в початковій школі.      Скеровувала роботу семінару Клюєва Таміла Миколаївна, завідувачка навчально-методичної лабораторії початкової освіти КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», яка поділилась актуальною інформацією щодо планів подальшої співпраці.

Зустріч пройшла динамічно, цікаво, творчо! Дякуємо слухачам обласних заходів за активність, позитивну енергетику, за уважність до кожного спікера, зацікавленість представленими матеріалами, за впевненість, що з вірою в себе та підтримкою оточення, кожна дитина буде здатною досягти успіху!

Категорія: Новини
Оберіть мову