4 листопада 2020 року в межах чесько-українського проєкту «На шляху до інклюзії» у форматі онлайн відбулася міжнародна конференція «Навчання учнів з особливими потребами в період пандемії».

4 листопада 2020 року в межах чесько-українського проєкту «На шляху до інклюзії» у форматі онлайн відбулася міжнародна конференція «Навчання учнів з особливими потребами в період пандемії». У заході взяли участь представники закладів освіти Херсонської, Миколаївської, Одеської областей та чеські експерти, які представили зріз ситуації та приклади позитивного досвіду роботи з учнями з ООП у період пандемії.

Вебінар відкрила Зденка Вагнерова, координаторка міжнародних освітніх проєктів Асоціації з міжнародних питань АМО. Віктор Васильович Сальков, в.о. генерального директора директорату дошкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Міністерства освіти і науки України доповів про державну політику в підтримці дітей з ООП в Україні та новації в цьому напрямі розвитку освіти.

Лариса Станіславівна Самсонова, керівник експертної групи з питань інклюзивної освіти Міністерства освіти і науки України розповіла про тенденції та проблеми в навчанні та підвищенні кваліфікації педагогічних працівників як складової якісної освіти учнів з ООП в Україні.

Досвід чеських колег щодо навчання учнів з особливими потребами в період пандемії представили  Івана Меліхаркова – директорка загальноосвітньої школи Горацкего намисті, м. Брно; Лібор Мікулашек, директор педагогічно-психологічних консультацій, м.Брно; Ленка Гулова – керівниця кафедри соціальної педагогіки педагогічного факультету Університету Масарика.

До обговорення долучились українські педагоги-експерти. Порушувалися питання організації підвищення кваліфікації педагогічних працівників інклюзивних закладів освіти в період пандемії, дистанційного навчання дітей з ООП в інклюзивному просторі, партнерства школи та родини під час організації такого навчання.

Від Херсонської області виступили Олена Вікторівна Юдіна, завідувачка ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти»; Марина Анастасівна Скрипнікова, директорка КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Новокаховської міської ради; Тетяна Борисівна Цуварєва, директорка Херсонської загальноосвітньої школи І ступеня №25 Херсонської міської ради.

Висловлюємо щиру подяку чеським партнерам проєкту та колегам з Миколаївської та Одеської областей за корисний, цікавий досвід та співпрацю.

Категорія: Новини
Оберіть мову