19 червня 2020 року відбулася онлайн-консультація для науково-педагогічних працівників КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» з теми «Нова редакція Українського правопису: огляд основних змін»

19 червня 2020 року відбулася онлайн-консультація для науково-педагогічних працівників КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» з теми «Нова редакція Українського правопису: огляд основних змін», яку провела Людмила Марецька – к.п.н., доцентка кафедри теорії й методики викладання навчальних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти».

Український правопис, що став чинним ще в червні 2019 року, упевнено посідає своє місце в житті сучасного українського суспільства, а особливо найосвіченішого його складника – науковців, освітян, усіх тих, чий обов’язок – усе знати, усього навчити і приклад подати. Тож під час заходу було не тільки практично опрацювано найістотніші зміни в Правописі, а й виконано низку завдань, що сприяли перевірці на обізнаність з новаціями нашого «мовного» кодексу. Колеги виконували завдання впевнено, зважено, що свідчить про те, що з новими нормами ознайомлені і особливих труднощів не відчувають. Було також зауважено на деяких аспектах мовного оформлення наукових текстів: використання дужок, лапок, розділових знаків з прикладками. Домовилися про необхідність продовжити заняття в серпні й опрацювати практично й більш детально деякі особливості тексту наукового стилю.

Категорія: Новини
Оберіть мову