11 червня 2020 року в межах Чесько-українського проєкту «На шляху до інклюзії» відбувся другий Міжнародний онлайн-семінар «Робота з учнями аутистичного спектру: досвід Чехії»

11 червня 2020 року в межах Чесько-українського проєкту «На шляху до інклюзії» відбувся другий Міжнародний онлайн-семінар «Робота з учнями аутистичного спектру: досвід Чехії», на який зареєструвалось близько 270 педагогів, науковців, батьків дітей з аутизмом та людей, яким цікава тема допомоги особами з аутизмом.

Семінар відкрив ректор КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Анатолій Миколайович Зубко, який привітав педагогічну спільноту, залучену до роботи з дітьми з особливими потребами, науковців та чеських колег, які щедро діляться своїм безцінним досвідом з українськими вчителями.

Зденка Ваґнерова, координатор міжнародних освітніх проєктів Асоціації з міжнародних питань, ознайомила присутніх з діяльністю AMO, спрямовану на розвиток толерантності, поваги до інших та критичного мислення вчителів, майбутніх педагогів та учнів у межах проєкту «На шляху до інклюзії» та з іншими освітніми проєктами,  які спрямовані на підтримку освіти в Україні. Освітні проєкти в  Україні були підтримані програмою TRANS Міністерства закордонних справ ЧР та Чеською агенцією розвитку.

З особливостями розвитку учнів з розладами аутистистичного спектру, причинами виникнення аутизму та стратегіями і методами роботи з аутичними дітьми учасників семінару ознайомила Зузана Жампахова, керівниця спеціального педагогічного центру при дитсадку та базовій школі Штольцова 16, м. Брно. Зузанна також  працює спеціальним педагогом: спеціалізується на розладах аутистичного спектру та на підтримці дітей, учнів та студентів із цими розладами (вік клієнтів від 3 до 26 років). Пані Зузанна є запрошеним викладачем Університету Масарика, м. Брно, та Університету Палацького, м. Оломоуц. Під час спілкування із Зузанною Жампаховою педагоги Херсонщини не тільки змогли набути нових знань про аутизм, а й поствити запитання і отримати прямі відповіді щодо складних випадків і ситуацій у роботі з такими дітьми. Безцінною була інформація про досвід роботи з особами з аутизмом, опис випадків з практики.

Щиро вдячні чеським колегам за надану можливість залучення такої великої кількості педагогів Херсонщини до спілкування на актуальну і важливу тему.

Категорія: Новини
Оберіть мову