2 червня 2020 року для методистів, керівників закладів загальної середньої освіти Херсонщини було організовано та проведено вебінар «Особливості розвитку освіти Латвії».

2 червня 2020 року  для методистів, керівників  закладів загальної середньої освіти Херсонщини  було організовано та проведено вебінар «Особливості розвитку освіти Латвії».

Тетяна Олександрівна Кузьміч, завідувачка навчально-методичної лабораторії управління навчальними закладами Комунального вищого навчального закладу  «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради, привітала учасників та гостей зустрічі.

Перед  педагогами  виступила   Олена Василівна Матьякубова,  директорка  школи «SIGMA» (м. Рига), яка ознайомила педагогів з особливостями  розвитку освіти Латвії в контексті інтеграції в європейський освітній простір.

Цікавою для управлінців стала інформація щодо сучасного стану розвитку закладів освіти Латвії, зокрема взаємозв’язків із закладами освіти Європи, їх взаємодії  з громадськістю, білінгвального навчання учнів тощо.

У контексті реформування методичних служб України методистів зацікавила інформація  щодо діяльності методичних центрів у Латвії. Олена Василівна висловила думку щодо доцільності збереження системи післядипломної освіти як чинника розвитку наукової думки і підтримки в практичній  роботі педагога.

Латвійська колега  розповіла про можливі варіанти співпраці з педагогами Херсонщини (спільні семінари, освітні подорожі тощо), які, безумовно, розширюють професійні контакти та сприяють процесу самовдосконалення і саморозвитку.

Із  відеозаписом    зустрічі  можна  ознайомитися за покликанням:

https://www.youtube.com/watch?v=Uem4fCEF1O0

https://www.youtube.com/watch?v=FlGSH7cWkfY

Категорія: Новини
Оберіть мову