VІІІ науково-методичний міст, який відбувся 27 травня 2020 року, – це довгоочікувана зустріч з представниками Міністерства освіти і науки України.

VІІІ науково-методичний міст, який відбувся  27 травня 2020 року, – це довгоочікувана зустріч з представниками Міністерства освіти і науки України. Проведено захід з використанням сервісу Zoom для координаторів усеукраїнського експерименту з проблеми «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення  початкової освіти в умовах реалізації нового Державного стандарту початкової загальної освіти» та методистів ІППО, академій післядипломної освіти.

Запрошені гості:

Коваленко Оксана, головна спеціалістка Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти й науки України;

Наталія Софій, кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри педагогіки, адміністрування і соціальної роботи Державного закладу вищої освіти «Університет менеджменту освіти НАПН України», заступниця  директора Українського інституту розвитку освіти;

Ірена Андрощук, докторка педагогічних наук, професорка кафедри педагогіки, адміністрування і соціальної роботи Державного закладу вищої освіти «Університет менеджменту освіти НАПН України», виконавча директорка  ВГО «Консорціум закладів післядипломної освіти»;

Оксана Рома, керівниця освітніх проєктів The LEGO Foundation в Україні;

Привітала учасників заходу Ірина Жорова, докторка педагогічних наук, професорка, перший проректор КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти». Подальшу роботу науково-методичного мосту скеровувала Тетяна Комінарець, доцентка, завідувачка кафедри теорії й методики дошкільної, початкової освіти та мовних комунікацій КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти».

Під час онлайн-зустрічі  розглядалися актуальні питання реформування освіти, науково-методичний супровід та засоби його забезпечення. Зокрема: особливості роботи Центрів професійного розвитку, навчання регіональних тренерів, зміст типових програм підвищення кваліфікації педагогів, поділ на групи класу під час вивчення іноземної мови тощо.

Педагоги-експериментатори та працівники системи післядипломної освіти замовили багато питань для спільного обговорення. Не всі з них встигли розглянути, тому спланували подальшу спільну роботу на наступний тиждень. Дуже важливо, що відбулося надзвичайно зацікавлене спілкування, обговорення викликів та ризиків, передбачення перспектив – вільний обмін думками та пропозиціями представників Міністерства освіти й науки України, керівників проєкту НУШ, науково-педагогічних працівників системи післядипломної педагогічної освіти. Захід зібрав 46 представників з усіх областей України.

Дві години ZOOM-зустрічі сплинули непомітно, атмосфера була творча та результативна. Підсумки роботи підбила Наталія Софій, яка оцінила роботу заходу, подякувала організаторам та його учасникам за ініціативу,  творчість та відповідальність.

 

Категорія: Новини
Оберіть мову