Наш час – час дуже швидких соціальних, економічних і технологічних перетворень у світі, тому набуття широкого кола навичок, передусім, навичок швидко й креативно розв’язувати проблеми, стає куди більш важливим, ніж уміння запам’ятовувати і відтворювати інформацію.

Наш час – час дуже швидких соціальних, економічних і технологічних перетворень у світі, тому набуття широкого кола навичок, передусім,  навичок швидко й креативно розв’язувати проблеми, стає куди більш важливим, ніж уміння запам’ятовувати і відтворювати інформацію. Проблему креативності було порушено під час VІІ онлайн науково-методичного мосту з теми «Креативне мислення: чи все ми про нього знаємо?», який відбувся 26 травня 2020 року. Захід зібрав 27 координаторів НУШ та вчителів пілотних класів із Житомирської, Закарпатської, Миколаївської, Полтавської, Херсонської та Чернівецької областей, які працюють у межах дослідно-експериментальної роботи всеукраїнського рівня з теми «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення початкової освіти в умовах реалізації нового Державного стандарту початкової загальної освіти».

«Креативне мислення – це вміння, яке потрібно розвивати і практикувати, це ментальний м’яз, який потрібно тренувати, а не статична якість і риса, з якою народжуються!», – такими словами розпочала свій виступ Оксана Рома, керівниця освітніх проєктів в Україні the LEGO Foundation. Оксана Юріївна розкрила основні етапи розбудови креативного процесу, поняття «агентність», способи розвитку креативності, дивергентного та конвергентного мислення учнів в умовах діяльнісного підходу до навчання.

Практична робота та живий діалог занурили освітян у чарівний світ гри, переконали учасників усеукраїнського експерименту в необхідності постійно вчитися,  прагнути до самовдосконалення та збагачення свого педагогічного досвіду  під час спілкування з науковцями та колегами-практиками.

Тетяна Комінарець, доцентка, завідувачка кафедри теорії й методики дошкільної, початкової освіти та мовних комунікацій КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» скеровувала роботу мосту, поділилась актуальною інформацією щодо планів подальшої співпраці. Зустріч пройшла динамічно, цікаво, творчо!

Категорія: Новини
Оберіть мову