VІ науково-методичний міст, який відбувся 12 травня 2020 року, – це очікувана зустріч з авторами та розробниками освітніх та модельних програм для 4 класу пілотних шкіл Нової української школи.

VІ науково-методичний міст, який відбувся 12 травня 2020 року, – це очікувана зустріч з авторами та розробниками освітніх та модельних програм для 4 класу пілотних шкіл Нової української школи. Проведено захід для учасників усеукраїнського експерименту з проблеми «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення  початкової освіти в умовах реалізації нового Державного стандарту початкової загальної освіти» з використанням сервісу Zoom.

Запрошені гості: Ірина Старагіна, співавторка модельної програми інтегрованого курсу «Українська мова» у 4 класі; Оксана Пасічник, учителька інформатики ліцею «Сихівський», розробниця нового змісту початкової освіти з інформатики; Олена Глоба, координаторка усеукраїнського експерименту НУШ. Учасниками мосту стали  56 зацікавлених педагогів із Закарпатської, Миколаївської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Херсонської областей та м. Києва.

Ірина Старагіна  наголосила на перспективах інтегрованого мовно-літературного курсу «Українська мова» в 4 класі, ґрунтовно розкрила змістові лінії та пропонований зміст тижневого модуля з курсу, роботу з додатками до нього, використання інструментарію формувального оцінювання, відповіла на запитання присутніх.

Оксана Пасічник розкрила питання «Інформаційні технології в освітньому процесі», зробила порівняльний аналіз традиційної школи та школи онлайн, проаналізувала зміни в діяльності вчителя, важливість у подальшій роботі використовувати технології дистанційного навчання. На цікавому порівнянні з океаном розкрила модель інтеграції технологій SAMR 4Dr. Ruben R. Puentedura (заміна, доповнення, зміна, трансформація), систематизувала, пов’язала цифрову таксономію Блума з сервісами та онлайн ресурсами, подала загальні поради для вчителів. Олена Глоба наголосила на планах спільної діяльності.

Тетяна Комінарець, доцентка, завідувачка кафедри теорії й методики дошкільної, початкової освіти та мовних комунікацій КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», запропонувала  кроки  підготовки до наступної зустрічі з Наталею Софій, яка обіймає посаду  заступниці  директора Українського інституту розвитку освіти.

VІ науково-методичний міст розкрив важливість такого спілкування, де задіяні керівники проєкту НУШ, автори програм, координатори, науково-педагогічні працівники системи післядипломної педагогічної освіти, учителі початкових класів. Дві години ZOOM-зустрічі сплинули непомітно, атмосфера була творчою та результативною.

Категорія: Новини
Оберіть мову