Відповідно до плану роботи Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради у 2020 році, з метою реалізації обласної науково-методичної проблеми «Компетентісний підхід та особливості реалізації особистості в умовах створення єдиного освітнього простору» було організовано та проведено обласний огляд соціальних проєктів, присвячених 75-річчю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Відповідно до плану роботи Комунального вищого навчального закладу  «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради у 2020 році, з метою реалізації обласної науково-методичної проблеми  «Компетентісний підхід та особливості реалізації особистості в умовах створення єдиного освітнього простору» було організовано та проведено обласний  огляд соціальних проєктів, присвячених 75-річчю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Метою проведення Огляду є формування в учнів здатності до активної та відповідальної участі у соціальному житті, активізація їхнього інтересу до історичних подій, ознайомлення учнів з технологією соціального проєктування.

Головні завдання Огляду: формування почуття патріотизму та громадянськості, поваги до  минулого своєї країни, духовно-моральне виховання учнів на героїчних прикладах  попередніх поколінь, які  протистояли ідеї нацизму.

Захід організовано кафедрою теорії й методики виховання, психології та інклюзивної освіти спільно з  навчально-методичною  лабораторією  управління  навчальними закладами КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти».

На розгляд журі було представлено   матеріали освітніх закладів  м. Херсона та Херсонської області  у кількості – 45 відеороликів   за   номінаціями:

—  «Згадаймо всіх поіменно…»   (розповіді про життя і подвиги учасників війни  1941-1945 рр., трудівників тилу, дітей війни в моєму місті (населеному пункті), сім’ї, які є прикладом  для наслідування).

—  «Створення Книги пам`яті»  (історія створення шкільної Книги пам`яті, у якій зазначено основні події та героїчні постаті воєнного минулого (1941-1945рр.) в моєму місті (населеному пункті).

Керівники та  творчі колективи   нагороджено дипломами відповідно І, ІІ, ІІІ ступеня.

    Дякуємо всім, хто взяв участь в огляді соціальних проєктів, за Вашу громадянську позицію та творчий підхід.

Підготовлені матеріали рекомендуємо використовувати у практичній виховній роботі педагогів та    методичних служб районів і ОТГ.

Про  місце, дату та  час  вручення  дипломів повідомимо додатково.

Інформацію щодо результатів обласного  огляду  соціальних проєктів  розміщено   за покликанням:

https://drive.google.com/open?id=1IAXn-o-mqniQ5AoGpPI7lypgBhUs0lhp

https://drive.google.com/open?id=1mcmpUWPh_iKKQvXTNKDeTcuBVv_ibv8J

Категорія: Новини
Оберіть мову