30 квітня 2020 року керівники закладів загальної середньої освіти, які проходять дистанційні курси підвищення кваліфікації, у межах проходження управлінської практики в онлайн-режимі ознайомились з досвідом роботи Rosebud Primary School, Cambridge International School (Гонконг).

30 квітня 2020 року  керівники  закладів загальної середньої освіти, які проходять дистанційні курси підвищення кваліфікації, у межах проходження управлінської практики в онлайн-режимі ознайомились з досвідом роботи  Rosebud Primary School, Cambridge International School (Гонконг).

Тетяна Олександрівна Кузьміч, завідувач навчально-методичної лабораторії управління навчальними закладами Комунального вищого навчального закладу  «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради, привітала учасників зустрічі, на яку, до речі, приєдналися зацікавлені управлінці та методисти Херсонщини.

Перед  педагогами  виступив  Омер  Курт,  директор, менеджер проєктів Rosebud Primary School, Cambridge International School. Він  розповів про особливості сучасних  систем  освіти Гонконгу та Китаю й  ознайомив з роботою  освітнього закладу, який очолює.

Херсонським управлінцям цікаво було дізнатися, як практично  використовується в роботі  шкіл Гонконгу та Китаю  гуманістичний потенціал нашого вітчизняного педагога Василя  Сухомлинського.  Розповідь про менеджерські якості сучасного директора школи, про  особливості фандрайзингової  діяльності – це теми, які є актуальними для всіх управлінців світу.

Учасники зустрічі подякували  Омеру Курту за цікаву бесіду та переконалися, що  найважливішим завданням, яке стоїть сьогодні перед міжнародною педагогічною наукою і практикою, є забезпечення такого соціально-педагогічного простору, в якому будуть створені умови для подолання відчуження особистості, формування в підростаючого покоління високої моральності, громадянськості,  творчої активної життєвої позиції.

З  відеозаписом    зустрічі  можна  ознайомитися за покликанням https://www.youtube.com/watch?v=Wv2XYBN61gU

Категорія: Новини
Оберіть мову