23 квітня 2020 року на платформі Zoom відбувся вебінар для вчителів хімії та керівників районних методичних об’єднань з теми «Професійна майстерність учителів хімії в контексті нових інформаційних технологій».

23 квітня 2020 року на платформі Zoom відбувся вебінар для вчителів хімії та керівників районних методичних об’єднань з теми «Професійна майстерність учителів хімії в контексті нових інформаційних технологій». До вебінару долучилися 30 учителів хімії закладів загальної середньої освіти області.

Відкрила захід Галина Сергіївна Юзбашева, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри теорії й методики викладання навчальних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти». Розвитку інформаційних компетентностей учителів сприяв виступ Галини Сергіївни, яка акцентувала увагу на важливих етапах створення електронного навчального середовища в освітньому процесі в умовах дистанційного навчання.

Уміти ефективно працювати на відстані, добре розуміти технології та бути медіаграмотним — найважливіші навички ХХІ століття. Зараз перед кожним учителем України постало випробування, як відпрацювати ці навички разом з учнями в реальному часі в умовах дистанційного навчання.

На вебінарі були представлені питання пов’язані з використанням ресурсів blogspot.com у дистанційному освітньому процесі; цифрової лабораторії Еinstein ™ як засобу STEM-навчання на уроках хімії; створенням та використанням електронних підручників на заняттях, а також ознайомилися з перспективним досвідом вчителів Херсонщини.

Технологію створення та використання електронних підручників у дистанційному навчанні учнів у програмі AutoPlay Media Studio,  представила Алевтина Володимирівна Степанська, учитель хімії вищої категорії, учитель-методист Олешківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №2. Алевтина Володимирівна детально ознайомила педагогів з інтерфейсом програми Autoplay Media Studio та  продемонструвала алгоритм та переваги застосування електронного посібника, а також представила власний електронний посібник до розділу «Вода» навчальної програми з хімії.

Зацікавив учасників виступ Олени Василівни Гонти, учителя хімії вищої категорії, учителя-методиста Козачелагерського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Олешківської районної ради, яка ознайомила педагогів з методикою використання цифрової лабораторії Еinstein ™ як засобу STEM-навчання на уроках хімії.

Досвідом роботи щодо використання електронного сервсу blogspot.com у дистанційному навчанні учнів поділилася Татяна Анатоліївна Олійник, учитель хімії вищої категорії, учитель-методист Брилівського закладу ПЗСО Виноградівської ОТГ Олешківського району. Вона представила алгоритм використання блогу вчителя і спільноти учнів «ХІМІЧИМО РАЗОМ» у Вайбері, а також сервісу Google-форми, що надає можливість організації зворотнього зв’язку з учнями та батьками в умовах дистанційного навчання.

Учасники вебінару отримали нові знання, які готові застосовувати задля створення якісного електронного навчального середовища під час дистанційної роботи.

Категорія: Новини
Оберіть мову