21 квітня 2020 року педагоги Херсонщини взяли участь у вебінарі «ЗНО з біології 2020: особливості проведення та підготовки учнів».

21 квітня 2020 року педагоги Херсонщини взяли участь у вебінарі «ЗНО з біології 2020: особливості проведення та підготовки учнів». Організатором заходу була завідувачка навчально-методичної лабораторії біології й хімії КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Н.І.Лисенко. У семінарі брали участь близько 50 вчителів біології  області. До виступів було запрошено  представників Українського центру оцінювання якості освіти та навчально-методичної лабораторії зовнішнього оцінювання та моніторингу якості освіти КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти».

Перед учасниками семінару виступила Ткачова Л.В., методист відділу банка тестових завдань і психометричного аналізу УЦОЯО, яка надала ґрунтовні роз’яснення щодо особливостей ЗНО 2020 з біології. Людмила Вікторівна повідомила, що Програму ЗНО з біології, за якою буде проводитися тестування з 2020 року, затверджено наказом Міністерства освіти і науки України № 1426 від 20.12.2018 р. Людмила Вікторівна розібрала різні типи тестових завдань і докладно проаналізувала нову програму ЗНО з біології. Особливу увагу вона приділила  новим темам і розділам, які з’явилися в програмі. Так, наприклад, було глибоко проаналізувано вимоги до ЗУН учнів з тем «Збереження та реалізація спадкової інформації », «Віруси», «Адаптації» у порівнянні з 2019 роком. Ткачова Л.В. закликала вчителів використовувати ресурси УЦОЯО під час підготовки учнів до іспитів. Вона проінформувала присутніх про сайт центру та підкреслила, що тут розміщено нову програму ЗНО та архів тестових завдань ЗНО з біології минулих років, який дуже доречно використовувати під час підготовки учнів.

Завідувачка навчально-методичної лабораторії зовнішнього оцінювання та моніторингу якості освіти Біла Л.В. проаналізувала результативність складання ЗНО з біології за декілька останніх років за різними параметрами та у порівняні з показниками України; ознайомила учасників семінару з результатами опитування учнів про підготовку до ЗНО та рейтингом закладів освіти за підсумками ЗНО. На семінарі відбувалося обговорення проблем підготовки учнів до ЗНО з біології.

Учитель вищої кваліфікаційної категорії Херсонського ліцею Херсонської обласної ради  Алєксєй Тетяна Олександрівна ознайомила учасників зі своїм досвідом підготовки старшокласників до таких випробувань і наголосила, що підготовка має бути системною, спрямованою не тільки на виконання тестових завдань, а й на їх аргументований аналіз.

Категорія: Новини
Оберіть мову