17 квітня 2020 року в режимі онлайн через хмарний сервіс Zoom відбулася консультація «Пробне ЗНО: нові можливості для зареєстрованих учасників».

17 квітня 2020 року в режимі онлайн через хмарний сервіс Zoom відбулася консультація «Пробне ЗНО: нові можливості для зареєстрованих учасників».

У заході взяли участь відповідальні за проведення ЗНО в місцевих органах управління освітою; відповідальні за проведення зовнішнього оцінювання в округах зовнішнього оцінювання; працівники навчально-методичної лабораторії зовнішнього оцінювання та моніторингу якості освіти КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти».

Світлана Федорівна Одайник, проректор з питань зовнішнього оцінювання та моніторингу якості освіти, доктор філософії, доцент кафедри педагогіки й менеджменту освіти розповіла про те, що з 15 квітня 2020 року всі зареєстровані учасники пробного зовнішнього незалежного оцінювання мають можливість ознайомитися з процедурою проведення ЗНО. В їхніх особистих кабінетах (на сайті Херсонського регіонального центру оцінювання якості освіти) розміщено покликання, за яким учасники можуть переглянути відео, попрацювати з тестами, попрактикуватися в заповненні бланків відповідей, навчитися ефективно розподіляти час, побачити, як проходить ЗНО. Але, як тільки епідеміологічна ситуація стабілізується всі зареєстровані учасники зможуть у звичному форматі пройти пробне ЗНО.

Учасники зібрання проаналізували два сценарії проведення ЗНО у 2020 році, що розробленні Міністерством освіти і науки України https://mon.gov.ua/ua/news/dva-scenariyi-rozvitku-podij-skilki-trivatime-navchalnij-rik-dati-zno-ta-yak-vidbuvatimetsya-vstup і взяли участь у обговореннях питань, щодо реалізації обласного освітнього проєкту «Центр з підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання «Крок до херсонського ВИШу»; обмінялися покликанням на сайт http://mon-covid19.info/ , де містяться всі зміни в освітньому процесі, що впроваджені через карантин.

Категорія: Новини
Оберіть мову