26 лютого 2020 року в Херсонській академії неперервної освіти відбувся науково-практичний семінар «Медіаграмотність в освітній діяльності педагога».

26 лютого 2020 року в Херсонській академії неперервної освіти відбувся науково-практичний семінар «Медіаграмотність в освітній діяльності педагога».

У роботі семінару взяли участь працівники відділів освіти об’єднаних територіальних громад, методичних служб районів(міст), керівники міжшкільних предметних методичних об’єднань міст Гола Пристань і  Каховка, Білозерського, Бериславського, Каховського, Новотроїцького, Скадовського, Голопристанського районів, а також  Асканії Нова, Бехтерської, Виноградівської, Високопільської, Долматівської, Каланчацької, Костянтинівської, Любимівської, Мирненської, Новокаховської, Присиваської, Хрестівської, Шляхівської, Ювілейної об’єднаних територіальних громад.

Усіх учасників семінару привітала перший проректор академії Ірина Ярославівна Жорова, у своєму виступі вона наголосила на важливості  застосування медіаграмотності в роботі педагога з учнями.

Тетяна Вільямівна Комінарець, кандидат філологічних наук, завідувач кафедри дошкільної, початкової освіти та мовних комунікацій, розкрила важливість медіаграмоності для суспільстві, уміння працювати з інформацією.

На семінарі також працювала Юлія Анатоліївна Агачева, кандидат психологічних наук, старший викладач кафедри  теорії й методики виховання психології та інклюзивної освіти, яка пояснила психологічний аспект  впливу інформації на людину.

Тетяна Олександрівна Кузміч, викладач кафедри теорії й методики виховання психології та інклюзивної освіти, запропонувала розглянути виховний аспект впливу інформації на людину та можливості його застосування з точки зору виховання як учнів, так і батьків. Спільно з учасниками обговорили можливості роботи здобувачів освіти із засобами місцевої інформації, телебачення.

На завершення  семінару викладачі відповіли на  запитання, а учасники поділилися досвідом упровадження медіаграмотності у своїх закладах освіти.

Категорія: Новини
Оберіть мову