24 лютого 2020 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся авторський науково-практичний семінар доктора педагогічних наук, члена-кореспондента НАПН України, професора кафедри математики та методики початкового навчання Південноукраїнського національного педагогічного університету ім. К.Д. Ушинського, співавтора Державного стандарту початкової загальної освіти в галузі «Математика» та навчальної програми з математики для 1-4 класів Світлани Олексіївни Скворцової

24 лютого 2020 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся авторський науково-практичний семінар доктора педагогічних наук, члена-кореспондента НАПН України, професора кафедри математики та методики початкового навчання Південноукраїнського національного педагогічного університету ім. К.Д. Ушинського, співавтора Державного стандарту початкової загальної освіти в галузі «Математика» та навчальної програми з математики для 1-4 класів Світлани Олексіївни Скворцової з теми «Дидактико-методичний супровід реалізації Типової освітньої програми: навчання математики в початковій школі за методичною системою С. Скворцової та О. Онопрієнко». У його роботі взяли участь 111 педагогів із закладів загальної середньої освіти Херсонської області.

З вітальним словом до присутніх звернулася Тетяна Вільямівна  Комінарець, кандидат філологічних наук, доцент, завідувачка кафедри теорії й методики дошкільної, початкової освіти та мовних комунікацій КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», яка наголосила на важливості творчого спілкування з автором навчально-методичних видань, можливості підвищити професійний рівень педагогів у сфері математичної освіти.

Світлана Олексіївна  ознайомила присутніх з навчально-методичним комплектом для 3 класів закладів загальної середньої освіти, що створені з метою реалізації Концепції Нової української школи, упровадження змісту нового Державного стандарту початкової освіти, проаналізувала структуру методичної системи кожного з компонентів навчально-методичного комплексу та продемонструвала вибрані сторінки видань, які входять до його складу, поділилася багатим досвідом з методики навчання математики молодших школярів.

Наприкінці зустрічі учасники семінару долучилися до обговорення актуальних питань сучасної математичної освіти, отримали відповіді на суперечливі питання практики викладання математики в початкових класах в умовах Нової української школи.

Від видавництва «Ранок» учасники семінару отримали подарунки – навчально-методичну літературу з математики, автором якої є Світлана Олексіївна Скворцова, та сертифікати КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти».

Такі заходи є надзвичайно цінними для підвищення професійної компетентності  вчителя початкової школи.

Категорія: Новини
Оберіть мову