29-30 cічня 2020 року Ресурсний центр підтримки інклюзивної освіти КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» організував та провів обласний навчально-практичний семінар для вчителів-реабілітологів та вчителів фізичної культури інклюзивних закладів освіти з теми «Фізична реабілітація дітей з особливими освітніми потребами».

29-30 cічня 2020 року Ресурсний центр підтримки інклюзивної освіти КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» організував та провів обласний навчально-практичний семінар для вчителів-реабілітологів та вчителів фізичної культури інклюзивних закладів освіти з теми «Фізична реабілітація дітей з особливими освітніми потребами».

Спікером семінару була Інна Віталіївна Таран, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, учитель-реабілітолог КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Голопристанської районної ради, яка поділилася з учасниками неоціненними знаннями та практичним досвідом щодо фізичної реабілітації дітей з особливими потребами.

Учасники семінару розглядали складні професійні питання. У перший день вивчали  пірамідні, екстрапірамідні та координаційні розлади центральної нервової системи (теоретична частина); оцінювання основних рухових функцій (робота з картами обстеження); формування рухових навичок у дітей із захворюваннями нервової системи та застосування деяких авторських методик у фізичній реабілітації (практична частина).

На другий день семінару педагоги опрацювали особливості роботи з дітьми з РАС, а саме: сенсорна інтеграція: поняття, симптоми порушення сенсорної інтеграції, особливість сенсорної терапії (теоретична частина), оцінювання сенсорно-моторних розладів (робота з картами обстеження), особливість застосування сенсорної терапії у дітей з РАС (теоретично-практична частина) та елементи рухових ігор та фізичних вправ для дітей з ООП (практична частина).

Захід проводився у Херсонському яслах-садку-центрі розвитку дитини №60 (директор Марина Василівна Вороніна), де були створені комфортні умови для практичних та лекційних занять.

Категорія: Новини
Оберіть мову