Ресурсний центр підтримки інклюзивної освіти КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» 2020 рік розпочав з проведення навчально-практичного семінару для фахівців інклюзивно-ресурсних центрів з теми «Організація інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами в умовах закладів освіти».

Ресурсний центр підтримки інклюзивної освіти КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» 2020 рік розпочав з проведення навчально-практичного семінару для фахівців інклюзивно-ресурсних центрів з теми «Організація інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами в умовах закладів освіти». Протягом 3 днів, з 22 по 24 січня 2020 року, 27 фахівців інклюзивно-ресурсних центрів м. Херсона, Нової Каховки та Голопристанського, Каховського, Олешківського, Бериславського, Білозерського, Скадовського, Великоолександрівського, Новотроїцького районів поглиблювали свої знання з організаційних та методичних питань інклюзивної освіти.

Ключовим моментом роботи учасників заходу стало розуміння інклюзивного навчання як спільної справи мультидисциплінарної команди, коли кожен її учасник чітко виконує свої функції, розуміючи, відчуваючи та підтримуючи один одного. Така командна робота є однією з основних умов успішності інклюзії в закладах освіти. Під час круглого столу фахівці ІРЦ обсудили актуальні проблеми щодо проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини та спільно, командою шукали відповіді на ці складні питання.

Під час семінару учасники тренувались у складанні SMART-цілей для дітей з особливими освітніми потребами, зокрема, для дітей з розладами аутистичного спектру, їх застосуванням в індивідуальних програмах розвитку дітей; поглиблювали свої знання щодо моніторингу ІПР і взаємодії інклюзивно-ресурсних центрів із закладами освіти та місцевими громадами. Опанувавши оновлену нормативно-правову базу з інклюзивного навчання, учасники семінару поринули у світ гри: граючись, навчались інноваційним технологіям розвитку математичної компетентності дітей з особливими освітніми потребами та освітнім методикам the LEGO Foundation.

З фахівцями ІРЦ під час семінару працювали:  завідувач ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти Олена Вікторівна Юдіна, методисти центру – Оксана Іванівна Церюта, Катерина Вячеславівна Калин; доцент кафедри теорії й методики дошкільної, початкової освіти та мовних комунікацій,  кандидат педагогічних наук, доцент Ольга Володимирівна Стребна, викладач цієї ж кафедри – Ганна Володимирівна Швед.

Категорія: Новини
Оберіть мову