Напередодні новорічних свят до Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради завітали казки.

Напередодні новорічних свят до Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради завітали казки. Колектив педагогів, батьків і дітей Херсонського обласного центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю представив виставку робіт «Мандрування сторінками казок. Інклюзія в дії». Виставка є частиною проєкту, який було задумано та втілено Оленою Миколаївною Образцовою, кандидатом педагогічних наук, учителем трудового навчання вищої категорії, арт-терапевтом Херсонського обласного центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю.

У реабілітаційному центрі створено арт-майстерню-студію для дітей та їх батьків «Намистинка», у якій виготовляються ляльки-персонажі, костюми, атрибути для арт-театру. Етнодизайн ляльок, атрибутів, предметів побуту близький до генетичного коду українського народу і тому діти сприймають казку легко і природно. Казці притаманна функція профілактики – виховання здорового способу життя, охорона людини від ганебних пристрастей та дій. Здоров’язбережувальна функція українського фольклору активно впливає на емоційний стан, образне мислення дитини, підвищує зацікавленість, зосередженість і мотивацію до навчання. Тому, застосування креативного рукоділля, лялькотерапії під час відтворення авторських казок позитивно впливає на розвиток дітей з особливими потребами.

З виставкою із зацікавленістю ознайомились слухачі курсів підвищення кваліфікації та працівники академії.

Категорія: Новини
Оберіть мову