На базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» з 18 листопада по 06 грудня 2019 року вчителі географії та економіки проходили курси підвищення кваліфікації. Кожен день курсової перепідготовки був насиченим і цікавим, раціонально й виважено був організований освітній процес.

На базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» з 18 листопада по 06 грудня 2019 року вчителі географії та економіки проходили курси підвищення кваліфікації. Кожен день курсової перепідготовки був насиченим і цікавим, раціонально й виважено був організований освітній процес.

Змістовною та актуальною, ураховуючи нинішні умови реформування освіти, була лекція Галини Сергіївни Юзбашевої, кандидата педагогічних наук, завідувача кафедри теорії й методики викладання навчальних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти»; практичними та пізнавальними – лекції з ділового мовлення Ольги Миколаївни Худенко, кандидата педагогічних наук, старшого викладача кафедри теорії й методики викладання навчальних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти»; з історії України – Алли Алимівни Кучеренко, кандидата історичних наук, викладача кафедри теорії й методики викладання навчальних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти»; з психології – Юлії Анатоліївни Агачевої, кандидата психологічних наук, викладача кафедри теорії й методики виховання, психології та інклюзивної освіти, та Лесі Володимирівни Рідкоус, старшого викладача кафедри педагогіки й менеджменту освіти.

Сучасний педагог повинен володіти ІКТ, тому здобуті навички щодо створення електронного підручника та компетентнісних завдань з QR-кодами, стануть у пригоді завдяки Олені Вікторівні Кохановській, кандидатові педагогічних наук, доцентові кафедри теорії й методики викладання навчальних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти».

Корисна інформація про останні тенденції розвитку національної географічної освіти була озвучена на змістовній лекції доктора географічних наук, завідувача кафедри соціально-економічної географії Херсонського державного університету Дар’ї Сергіївни Мальчикової.

У ході курсової перепідготовки ми зустрілися із заслуженими вчителями України – Галиною Іванівною Карп’юк та Наталією Василівною Пашковською; Тетяною Миколаївною Крючковою, завідувачем відділу еколого-освітньої роботи національного природного парку «Нижньодніпровський»; Іваном Григоровичем Савчуком, автором шкільних підручників і посібників, кандидатом географічних наук, старшим науковим співробітником Інституту географії Національної академії наук України.

Навички з топографії ми відпрацьовували на семінарсько-практичних заняттях з Віталієм Івановичем Остроухом, кандидатом географічних наук, доцентом Київського національного університету імені Тараса Шевченка, та Олексієм Віталійовичем Давидовим, кандидатом географічних наук, завідувачем кафедри екології та географії Херсонського державного університету.

Педагогічну практику група вчителів географії та економіки проходила на базі Таврійського ліцею мистецтв Херсонської міської ради (учитель – Наталя Анатоліївна Мащенко) та Херсонського навчально-виховного комплексу №48 Херсонської міської ради (учитель – Тетяна Петрівна Кундис). Свій досвід роботи з проблеми «Формування економічних компетенцій учнів у процесі вивчення курсу «Фінансова грамотність» представила Ірина Семенівна Гнесюк, учитель економіки Херсонського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа ІІ ст.-ліцей журналістики, економіки та правознавства» Херсонської міської ради. Також ми мали можливість ознайомитися із сучасним освітнім процесом у Херсонській морській академії та його навчально-методичним і технічним забезпеченням. Цікавою та насиченою була екскурсія до музею природи.

У рамках інформаційних днів Національного банку України в регіонах країни пройшли заходи, мета яких заохотити молодь приділяти більше уваги управлінню власними фінансами та бюджетом, підготувати до прийняття зважених фінансових рішень, підвищити рівень її фінансової грамотності. 20 листопада «Економічний експрес» НБУ проводив заходи для учнів і викладачів у Херсоні, які ми мали можливість відвідати.

Методично багатим на відкриття був процес обміну досвідом між колегами на конференції. Завдяки плідній співпраці слухачі успішно склали заліки та захистили випускні роботи.

Слухачі курсів вдячні Зої Володимирівні Філончук, кандидатові педагогічних наук, завідувачеві навчально-методичної лабораторії географії та економіки, за організацію та проведення занять із цікавим ідеями, новинками, практикумами, за натхнення й творчий настрій у роботі.

Вважаємо за доцільне й подальше продовження проходження курсової перепідготовки на базі рідного КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти».

З повагою слухачі курсів підвищення кваліфікації вчителів географії, економіки та фінансової грамотності

Категорія: Новини
Оберіть мову