8 листопада 2019 року відбулося урочисте відкриття XX Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

8 листопада 2019 року відбулося урочисте відкриття XX Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Цього року ця святкова подія проходила в Херсонській гімназії №1 Херсонської міської ради (директор Устинова Наталія Валентинівна). На заході були присутні учні гімназії – учасники I етапу конкурсу; слухачі курсів підвищення кваліфікації вчителів української мови і літератури КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти»; кандидат психологічних наук, доцент, проректор з навчально-методичної роботи Слободенюк Лідія Іванівна та кандидат педагогічних наук, завідувач навчально-методичної лабораторії української мови і літератури КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Марецька Людмила Петрівна.

Гості привітали учнів та всіх присутніх з подвійним святом та побажали учням – учасникам конкурсу натхнення в оволодінні мовою, не тільки знати, вивчати українську мову, а й глибоко шанувати й любити її. Також було відзначено ученицю Херсонської гімназії №1 Козакову Ольгу, яка в минулому році здобула перемогу у фінальному етапі Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, посівши II місце.

Святковий концерт, який був підготовлений учнями та педагогами закладу, створив надзвичайно піднесений настрій у глядачів та учасників конкурсу. Запальний танок дітей різного віку, неперевершені виступи читців, майстерне виконання пісень – усе сповнене патріотизму, щирого співпереживання з тим, про що співали чи що декламували.

Оскільки відкриття конкурсу традиційно відбувається в День української писемности та мови, для вчителів області в гімназії було створено комфортні умови для написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

Щиро вдячні керівництву гімназії за чудовий настрій, за можливість споглядання талановитих дітей!

Категорія: Новини
Оберіть мову