З 25 жовтня 2019 року на Херсонщині розпочалося навчання для 618 педагогів, які будуть реалізовувати мету і завдання Концепції «Нова українська школа», упроваджуватимуть на місцях вимоги до обов’язкових результатів та компетентностей здобувачів освіти, окреслені в Державному стандарті початкової освіти.

З 25 жовтня 2019 року на Херсонщині розпочалося навчання для 618 педагогів, які будуть реалізовувати мету і завдання Концепції «Нова українська школа», упроваджуватимуть на місцях вимоги до обов’язкових результатів та компетентностей здобувачів освіти, окреслені в Державному стандарті початкової освіти. Навчання відбувається на базі 15-ти закладів загальної середньої освіти Херсонської області, 38 досвідчених тренерів працюють з 23 групами вчителів початкових класів.

Програма навчання спрямована на формування професійних компетентностей  педагогів з основних питань початкової освіти, а саме: теоретичні засади Нової української школи, роль учителя в контексті сучасних змін, особливості психічних і пізнавальних процесів дитини 6-7-річного віку, чинники якісної початкової освіти. Учителі поглиблять знання про головні компоненти Нової української школи: дитиноцентризм, компетентнісний, особистісно зорієнтований і діяльнісний підходи, Державний стандарт початкової освіти, типові освітні програми, особливості організації ефективного і безпечного освітнього середовища. Такі заняття – ще й гарна можливість практично відпрацювати методику проведення «Ранкових зустрічей», технологію формування навичок критичного мислення, основи інтеграції, тематичний і діяльнісний підходи, особливості викладання навчальних предметів/інтегрованого курсу «Я досліджую світ», формування міжпредметних компетенцій у процесі тематичного навчання, методику компетентнісного навчання «Шість цеглинок», формувальне оцінювання, основи інклюзивної освіти тощо.

Під час тренінгових занять звертається увага на механізми надання додаткової підтримки учням з особливими освітніми потребами, а саме: асистент учителя, індивідуальна програма розвитку дитини, особливості роботи з дітьми з порушеннями психофізичного розвитку в умовах закладу загальної середньої освіти, педагогіка партнерства з учнями, батьками тощо. Планується, що по завершенню навчання педагоги захистять залікові роботи, що будуть відображені в демонстрації фрагментів інтегрованих уроків, вправ з курсу «Я досліджую світ», матеріалів щодо формування партнерських стосунків у співпраці з батьками, лепбуків, ментальних карт, портфоліо, інструментів формувального оцінювання, розробок ранкових зустрічей тощо.

Щиро бажаємо педагогам плідної роботи, творчості і натхнення та обов’язково підвищити власну фахову майстерність й знайти відповіді на важливі запитання! По закінченню навчання 1 листопада 2019 року вчителі початкових класів отримають сертифікати.

 

 

 

 

 

Категорія: Новини
Оберіть мову