Відповідно до плану роботи Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради у 2019 році з метою реалізації обласної науково-методичної проблеми «Компетентісний підхід та особливості реалізації особистості в умовах створення єдиного освітнього простору» та в межах проведення Всеукраїнських Сковородинських навчань «Пізнай себе» було організовано та проведено обласний огляд соціальних проектів

Відповідно до плану роботи Комунального вищого навчального закладу  «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради у 2019 році з метою реалізації обласної науково-методичної проблеми  «Компетентісний підхід та особливості реалізації особистості в умовах створення єдиного освітнього простору» та в межах проведення Всеукраїнських Сковородинських навчань «Пізнай себе» було організовано та проведено обласний  огляд соціальних проектів.

Метою проведення заходу є формування в учнів здатності до активної та відповідальної участі в соціальному житті на матеріалі біографії та творчості Г. Сковороди, ознайомлення  учнів  із різними  аспектами подвижницького життя й культурно-просвітницької діяльності відомого українського мудреця.

Головне завдання огляду:  надати молоді простір можливостей, де вона може успішно вирішувати свої проблеми, брати участь у проектуванні та створенні соціально безпечного середовища навколо себе; популяризувати морально-світоглядний, природовідповідний, культуровідповідний рух сковородинства.

Захід організовано кафедрою теорії й методики виховання, психології та інклюзивної освіти спільно з  навчально-методичною  лабораторією  управління  навчальними закладами КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти».

На розгляд журі було представлено матеріали освітніх закладів  Херсонської області  у кількості – 28 відеороликів   за такими номінаціями:

— «Усяка справа має успіх, коли природа сприяє» (популяризація  діяльності видатних особистостей рідного краю, які у своїй життєтворчості успішно втілювали (втілюють)  ідею «сродної праці» як обов’язкову умову життєвого успіху);

— «Ми збудуємо світ якнайкращий, створимо день веселіший» (орієнтація на   входження особистості у простір мистецтва життєтворчості, здатність заявляти про свою позитивну життєву позицію, популяризація ідеї творення).

Творчі колективи, що стали призерами огляду, нагороджено дипломами І, ІІ, ІІІ ступенів. Інформацію щодо результатів обласного  огляду  соціальних проектів  розміщено  за покликанням: https://drive.google.com/drive/folders/1foZLestRXgo6-S3YhvEztRB-20NRLtsJ?usp=sharing

Категорія: Новини
Оберіть мову