X Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка стартував!

10 жовтня 2019 року відбулося урочисте відкриття першого етапу X Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка на базі Херсонської спеціалізованої школи I-III ступенів з поглибленим вивченням української мови №52 Херсонської міської ради (директор Шалаєва Людмила Василівна).

Привітали учасників конкурсу та побажали їм перемог Марецька Людмила Петрівна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії й методики викладання навчальних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти»; Рижньова Світлана Валеріївна, в.о. начальника відділу дошкільної та повної загальної середньої освіти Департаменту освіти, науки та молоді Херсонської обласної державної адміністрації; Шмиголь Ганна Дмитрівна, головний спеціаліст відділу.

Учні й педагогічний колектив школи підготували святковий концерт – літературно-музичну композицію, присвячену життю та творчості Великого Кобзаря. Зі сцени звучали поезії як самого Тараса Шевченка, так і херсонських поетів, у творчому доробку яких є вірші про роль письменника в становленні українського народу як нації, про самобутність генія, який відомий на весь світ.

Особливою окрасою заходу був виступ дитячого народного хорового колективу «Жайвір» (керівник заслужений працівник культури Козян Роман Михайлович). У виконанні хору прозвучали пісні на слова Тараса Шевченка та пісня – гімн – молитва «Отче наш», які створили в залі особливу патріотичну атмосферу. Хореографічний колектив «Ельданс» з українським запальним танцем «Козачата» та пісні в чудовому сольному виконанні учениць школи теж неабияк надихнули учасників конкурсу на творчість.

Усім учням Херсонщини – учасникам конкурсу – бажаємо перемог!

Категорія: Новини
Оберіть мову