1 жовтня 2019 року група директорів шкіл Херсонщини, слухачів курсів підвищення кваліфікації педагогічних кадрів КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» у межах проведення управлінської практики завітала до закладів освіти м. Каховки

1 жовтня 2019 року група директорів шкіл Херсонщини, слухачів курсів підвищення кваліфікації педагогічних кадрів КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» у межах проведення управлінської практики завітала до закладів освіти м. Каховки: Каховського НВК «Гімназія – спеціалізована школа І ступеня з поглибленим вивченням іноземних мов» Каховської міської ради та   Каховської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 Каховської міської ради.  Мета заходу – ознайомлення з особливостями організації освітнього простору сучасної школи.

На початку зустрічі в Каховському НВК «Гімназія – спеціалізована школа І ступеня з поглибленим вивченням іноземних мов» Каховської міської ради гостей привітали зразкові вокальний та хореографічні ансамблі «Барвограй» (керівники творчих колективів Ірина Миколаївна Тринкаль і Катерина Анатоліївна Поповська), зарядивши всіх позитивом та гарним настроєм.

Жанна Анатоліївна Макуха, головний спеціаліст управління освіти Каховської міської ради, звернулася з вітальним словом до керівників освітніх закладів.  А далі почалося активне знайомство зі школою: Олена Олександрівна Амєліна, директорка гімназії, презентувала школу як заклад якісної освіти; Наталя Василівна Пашковська, заступниця директора з навчально-виховної роботи, розкрила гостям концепцію проекту «Відкритих виховних просторів», до якого залучені вчителі, учні та батьки. У межах цього проекту були показані фрагменти інтегрованих уроків виховних просторів «GEnglish» та «Крилаті тижні» і наочно продемонстровані можливості поєднання таких предметів, як англійська та німецька мови (Тетяна Володимирівна Антроповська, учитель англійської мови,  і Анна Вікторівна Мазурець, учитель німецької мови), українська мова й географія (Ольга Іванівна Якимова, учитель української мови,  і Наталія Василівна  Пашковська, учитель географії).

Особливо гостей захопило вміння каховських гімназистів дебатувати з проблемних і суперечливих тем. Протягом півгодини учні 11 класу вели дискусію з теми «Чи варто заборонити використання мобільних телефонів у школі?» (Сергій Володимирович Аркуша, куратор проекту). Дві учнівські команди по черзі наводили аргументи «за» і «проти». Варто відзначити, що частина дебатів велася як українською, так і англійською мовами, що не могло не вразити гостей. Кращим дебатантом за підсумком гри було визнано учня 11 класу Кирила Андрющенка. Після дебатів відкритий простір «Арт-Хаус» запросив гостей до майстерні шкільних пряничків, де Світлана Олександрівна  Зібіньова, заступниця директора гімназії з виховної роботи, показала гостям, як можна легко і красиво створити святкову атмосферу в себе вдома та на уроках, а ще й до того виховувати екосвідомість, виготовляючи і розповсюджуючи паперові пакунки. А на завершення візиту команда «ГУК» (Гімназія. Україна. Каховка) під керівництвом Світлани Іванівни Стрельчук, провідного бібліотекаря освітнього закладу, розкрила туристичну привабливість рідного краю у виступі «Каховщина… варто приїхати!».

Перебуваючи в Каховській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 4 Каховської міської ради, керівники освітніх закладів ознайомилися з  презентацією освітнього середовища закладу. Галина Вікторівна Гондарева, директорка закладу, ознайомила присутніх із сучасними тенденціями щодо розвитку Нової української школи та результатами закордонних стажувань учителів. Керівниця школи порівняла систему фінської та української освіти,  представила результати впровадження змін у закладі. Колеги відвідали інноваційні навчальні осередки НУШ та поспілкувалися з учителями 1-2 класів. Тетяна Миколаївна Смагіна, заступник директора з навчально-виховної роботи,  провела інтерактивну екскурсію щодо змісту предметних компетентностей у НУШ.

Директори освітніх закладів Херсонщини переконалися, що каховські педагоги завжди відкриті для діалогу, знайомства, обміну досвідом і співучасті в освітніх проектах.

Категорія: Новини
Оберіть мову