11 вересня 2019 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся авторський науково-практичний семінар для вихователів-методистів, вихователів закладів дошкільної освіти з теми «Нетрадиційні техніки малювання як засіб розвитку творчих здібностей дітей дошкільного віку»

11 вересня 2019 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся авторський науково-практичний семінар для вихователів-методистів, вихователів закладів дошкільної освіти з теми «Нетрадиційні техніки малювання як засіб розвитку творчих здібностей дітей дошкільного віку» за участю Людмили Миколаївни Шульги, кандидата педагогічних наук, доцента, доцента кафедри дошкільної освіти Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Людмила Миколаївна виокреслила головне завдання організації зображувальної діяльності – виховання естетичних почуттів, допоміжне – навчання технічним прийомам. Зазначила, що під час організації образотворчої діяльності дітей дошкільного віку вкрай важливо відходити від шаблонності, суворої регламентованості, орієнтації на конкретний результат, надаючи дітям свободу самовираження. При цьому йдеться не лише про образні уявлення дитини й бажання передати їх у малюнку, а й про можливість вибору художніх засобів і технік.

Учасники семінару ознайомилися з різними нетрадиційними техніками малювання: малюванням поролоном, свічкою, долонею та кришкою від баночки, жмаканим папером, малюванням зображення з допомогою штампів, використовуючи нетрадиційні матеріали для здійснення зображення «чарівної картинки» – мило, стружку з олівців, вату тощо.

Педагогічні працівники дошкільних навчальних закладів  обмінялися враженнями, зазначили, що чим більше органів чуття дошкільників беруть участь у сприйманні навколишнього, то повнішими будуть уявлення й глибшим пізнання.

Категорія: Новини
Оберіть мову