23 травня 2019 року відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури, на участь у якому в Херсонській області зареєстровано 9678 осіб.

23 травня 2019 року відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури, на участь у якому в Херсонській області зареєстровано 9678 осіб.

На пункти проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ППЗНО) з’явилося 9380 учасників, що складає 96,9 % від загальної кількості зареєстрованих.

Працювали 42 пункти проведення зовнішнього незалежного оцінювання: 21 ППЗНО – в м. Херсоні; 3 ППЗНО – у м. Бериславі; 4 ППЗНО – у м. Каховці; 4 ППЗНО – у м. Новій Каховці; 2 ППЗНО – у м. Олешки; 3ППЗНО – у м. Генічеську; 1 ППЗНО – у смт. Великій Олександрівці; 3 ППЗНО – у м. Голій Пристані; 1 ППЗНО – у смт. Чаплинці.

На ППЗНО працювали 1594 педагогічних працівники (відповідальні, інструктори, чергові), 42 працівники ДСО при МВС. Здійснювали контроль за проведенням зовнішнього незалежного оцінювання 42 уповноважені особи Українського центру оцінювання якості освіти.

Відповіді до завдань тестів з української мови і літератури будуть розміщені 24 травня 2019 року на сайті Українського центру оцінювання якості освіти у розділі «Визначення результатів ЗНО».

Очікується, що результати тестування з української мови і літератури будуть оприлюднені до 14 червня 2019 року.

На виконання сертифікаційної роботи з української мови і літератури було відведено 180 хвилин. Загальна кількість завдань роботи – 58. Максимальна кількість балів, яку можна набрати, якщо правильно виконати всі завдання, – 104. Сертифікаційна робота з української мови і літератури складається з трьох частин:

Частина 1 «Українська мова» містить 33 завдання різних форм. Відповіді на ці завдання позначаються в бланку відповідей А.

Частина 2 «Українська література» містить 24 завдання різних форм. Відповіді на ці завдання позначаються в бланку відповідей А.

Частина 3 «Власне висловлення» містить одне завдання відкритої форми. Відповідь на це завдання записується в бланку відповідей Б.

Результат виконання завдань частини 1 і 3 зараховується як державна підсумкова атестація.

Результат виконання всієї сертифікаційної роботи буде використовуватися під час вступу до закладів вищої освіти.

У процесі визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання за шкалою 100-200 балів буде встановлено поріг «склав / не склав» – мінімальний тестовий бал, який за виконання сертифікаційної роботи може отримати учасник із мінімальним рівнем знань. На основі тестового бала кожного учасника, який подолав поріг «склав / не склав», буде визначено його рейтингову оцінку за шкалою 100-200 балів.

Категорія: Новини
Оберіть мову