14 травня на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» в межах українського освітнього проекту «Усна історія» відбувся одноденний семінар «Усна історія як метод і джерело».

14 травня на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» в межах  українського освітнього проекту «Усна історія» відбувся одноденний семінар «Усна історія як метод і джерело».

Організаторами семінару є чеська громадська організація «Асоціація з міжнародних питань» Міністерства закордонних справ Чеської Республіки, яка реалізує це в межах проекту  «Альтернативна освіта для українських шкіл» й програми TRAS за підтримки Міністерства освіти й науки України.

Лекторами семінару є Юрій Волошин, доктор історичних наук, професор Полтавського національного педагогічного університету ім. В.Г. Короленка, член Української асоціації усної історії, та Анастасія Момот, науковий співробітник Полтавського національного педагогічного університету ім. В.Г. Короленка. Учасниками заходу стали педагоги історії й права міста Херсон, а також Каховського, Скадовського, Високопільського, Снігурівського районів.

Юрій Волошин розкрив особливості усної історії як методу, наголосив на основних етапах роботи з усними автобіографічними спогадами, ознайомив слухачів із найбільш результативними науковими й освітніми проектами в галузі усної історії.

Анастасія Момот провела майстер-клас з теми «Методика і техніка інтерв’ювання».  Учасники мали змогу ознайомитися з методикою й етапами усного історичного інтерв’ю. На завершальному етапі вчителі історії удосконалили вміння здійснювати інтерв’ювання, аналізували можливі помилки та проблемні моменти, що можуть виникнути під час проведення інтерв’ю.

По завершенні всі учасники отримали  сертифікати міжнародного зразка від організаторів семінару.

Категорія: Новини
Оберіть мову