22 березня 2019 року у КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбулась зустріч працівників закладу та слухачів курсів підвищення кваліфікації з представниками ГО «Сонячні діти Херсонщини»

22 березня 2019 року у КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбулась зустріч працівників закладу та слухачів курсів підвищення кваліфікації з представниками ГО «Сонячні діти Херсонщини», а саме:  Тарасом Зілінським, Іллею Романенко,  Антоном Куткіним і їх батьками.

Під час зустрічі Олена Вікторівна Юдіна, завідувач Ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти, розповіла присутнім про те, що 21 березня є Всесвітнім днем людини із синдромом Дауна. І тому саме в березні люди всього світу традиційно беруть участь у акції «Lots of soks», одягаючи різнокольорові, яскраві або непарні шкарпетки та викладаючи фото у соціальних мережах, ставлячи хештег  #Lotsofsoks. Так кожен може відчути себе не таким, як усі, зрозуміти, що означає жити під пильними поглядами оточуючих. Ресурсний центр підтримки інклюзивної освіти залучив до акції «Lots of  soks» працівників академії та слухачів курсів підвищення кваліфікації. Уже декілька років ініціатором цієї акції на Херсонщині є ГО «Сонячні діти Херсонщини».

Тарас Зілінський, Ілля Романенко розповіли присутнім про себе, свої інтереси, уподобання, ознайомили зі своїми успіхами в навчанні та участю в самодіяльному театрі особливих акторів при обласній бібліотеці ім. Олеся Гончара,  прочитали свої улюблені вірші.

Ірина Зілінська ознайомила з роботою ГО «Сонячні діти Херсонщини»,  уже здійсненими проектами та планами організації на майбутнє.

Ректор академії Анатолій Миколайович Зубко підкреслив, що толерантне ставлення до людей з інвалідністю повинно стати нормою нашого суспільства і що ми в першу чергу повинні бачити людей, а не хворобу. Потрібно підтримувати прагнення таких дітей до розвитку і надавати їм у цьому і фінансову, і наукову, і методичну допомогу. А.М. Зубко передав представникам ГО «Сонячні діти Херсонщини»  Конверт добра з коштами, які були зібрані під час акції «Lots of soks» в академії. Ці кошти будуть використані для ремонту туалетної кімнати у приміщенні інклюзивного освітнього простору «Сонячний світ».

Категорія: Новини
Оберіть мову