28 лютого 2019 року в Комунальному вищому навчальному закладі «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради відбулися збори трудового колективу, на яких було заслухано щорічний звіт ректора академії Зубка Анатолія Миколайовича.

28 лютого 2019 року в Комунальному вищому навчальному закладі «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради відбулися збори трудового колективу, на яких було заслухано щорічний звіт ректора академії Зубка Анатолія Миколайовича.

Під час обговорення звіту та визначення оцінки діяльності ректора було надано деякі пропозиції та уточнення. Зокрема, до ректора звернулися проханням пояснити, на якій підставі впродовж півроку академію вже чотири рази перевіряла одна й та ж структура  облради, яка відповідно до чинного законодавства не має на це права, оскільки така діяльність є прерогативою постійних комісій обласної ради. Надаючи пояснення, Анатолій Миколайович  підкреслив, що більше того, після двох перевірок  не було взагалі надано відповідних актів. У зв’язку з цим 28 лютого ректор відмовив у роботі чергової комісії через перевищення повноважень і порушення Конституції України та низки законів Рукавішніковою Оксаною Олександрівною – заступником голови Херсонської обласної ради. Ректор повідомив, що інформацію про ці факти направлено на розгляд відповідних державних структур.

Також звіт доповнено інформацією про започатковану ректором благодійну діяльність колективу академії та педагогів, які перебувають на курсах підвищення кваліфікації, у результаті якої здійснюються добрі справи: подаровано візочок дитині з інвалідністю – Єгорові Жмурову; бабуся онкохворового Дмитра отримала фінансову допомогу для лікування свого внука. Разом з тим ректор висловив щиру вдячність кожному педагогічному працівникові, який долучився до благодійної справи, від рідних і близьких Єгора та Дмитра.

У ході обговорення було наголошено, що в академії створено необхідні умови для забезпечення реалізації завдань Нової української школи, підвищення професійної компетентності  та наукового рівня освітян.

Особливої уваги було приділено взаємодії  та конструктивній співпраці між академією та депутатами облради. Зокрема, було враховано пропозицію депутатів щодо оновлення лекцій відповідно до потреб учителів, збільшилася кількість зустрічей учителів з авторами підручників, посібників, навчальних програм, створено он-лайн школу молодого педагога тощо. Академія традиційно зберігає статус регіонального закладу післядипломної освіти для керівних та педагогічних кадрів закладів освіти різних рівнів для Півдня України, а саме для Миколаївської, Одеської та Запорізької областей.

На загальних зборах трудового колективу було ухвалено рішення про задовільну оцінку діяльності ректора Комунального вищого навчального закладу  «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради Зубка Анатолія Миколайовича щодо виконання покладених на нього Статутом повноважень та обов’язків за  2018 рік.

Категорія: Новини
Оберіть мову