21 лютого 2019 року на базі Херсонського НВК №56 проведено педагогічну практику слухачів курсів підвищення кваліфікації вчителів зарубіжної літератури та мов національних меншин.

21 лютого  2019 року на базі Херсонського НВК №56 проведено педагогічну практику слухачів курсів підвищення кваліфікації вчителів зарубіжної літератури та мов національних меншин. Педагоги-практики мали змогу ознайомитися з досвідом роботи вчителів зарубіжної літератури. Учитель вищої категорії, старший учитель Риба Надія Михайлівна продемонструвала урок позакласного читання в 11 класі за творчістю Річарда Метісона «Кнопка, кнопка», під час якого всі присутні – і вчителі-гості, і  адміністрація школи, і учні – пережили напружений сюжет разом з героями оповідання. Урок проходив у формі читання із зупинками для обговорення. До кінця уроку талановитий учитель тримав усю аудиторію в напруженні та інтризі. Педагог формує життєві компетентності та  виховує у випускників, які стоять на порозі самостійного життя та  вибору життєвої дороги, високі моральні цінності.

Епіграф уроку мав глибоку сутність: «В диалоге с жизнью важен не её вопрос, а наш ответ», — стверджує Марина Цвєтаєва.  Жоден з учнів не залишився байдужим до цінності життя, чиє б воно не було, та можливості прожити його гідно:

На преступление не идите никогда,

Против кого бы оно ни было направлено.

Доживите до старости  с чистыми руками.

Такими словами Михайла Булгакова закінчує урок Надія Михайлівна.

Під час обговорення уроку Желєзнікова Тетяна Анатоліївна, керівник шкільного методичного обєднання вчителів зарубіжної літератури, учитель вищої категорії, учитель-методист продемонструвала презентацію з теми «Інструментарій для формування зацікавлення учнів читанням». Зі  скарбнички педагогічного досвіду методичного об’єднання вчителів зарубіжної літератури школи колеги  з різних районів взяли для практичного впровадження багато цікавого та корисного. Використання медіауроків, уроків-схем, уроків-реклам, створення сторітеллінгів, буктрейлерів – ось, що пропонує вчитель для того, щоб дітям та молоді хотілося читати твори та розуміти їх.

Категорія: Новини
Оберіть мову