Слухачі курсів підвищення кваліфікації учителів української мови та літератури КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відвідали Херсонську обласну універсальну наукову бібліотеку імені Гончара, яка є одним із найбільших інформаційних та культурних центрів південного регіону України.

Слухачі курсів підвищення кваліфікації учителів української мови та літератури  КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відвідали Херсонську обласну універсальну наукову бібліотеку імені Гончара, яка є одним із найбільших інформаційних та культурних центрів південного регіону України. Сучасні засоби  зв’язку, комп’ютеризація більшості бібліотечно-бібліографічних процесів, які забезпечують якісно новий рівень організації роботи створюють комфортні умови для роботи читачів: затишні читальні зали, сучасний інтер’єр, зручні меблі, наявність автоматизованих робочих місць для доступу до електронних баз даних бібліотеки – усе це забезпечує  читачам умови для ефективної роботи. Також тут працюють Інтернет-центр ,Центр обслуговування людей із особливими потребами, Центр європейської інформації, Центр екологічної інформації,  Регіональний інформаційний центр. А якщо читачі втомилися, то для відпочинку  є нова велика релакс-зона у відділі обслуговування користувачів на 4 поверсі, де можна відпочити в зручних м’яких кріслах за переглядом цікавих телепередач або погортати сторінки журналів. Слухачі курсів відвідали відділ обслуговування користувачів, який здійснює бібліотечно-інформаційне обслуговування через систему галузевих і міжгалузевих читальних залів, змогли попрацювати з методичною літературою, фаховими журналами та взяти для себе багато корисного.

Майстер-клас учителя Дедушинської А.В. про методичний інструментарій учителя Нової української школи викликав жваве обговорення серед вчителів.

Практичне спрямування педагогічної практики на базі бібліотеки мала й робота у відділі рідкісних і цінних видань, який можна назвати «Музеєм Книги». Це фонд дореволюційних, довоєнних і повоєнних видань, видань ХVIII ст. Учителям-філологам випала  можливість  погортати сторінки рідкісних видань, наприклад «Граматику української мови» Б. Грінченка, «Початкову граматику української мови» О. Курило 1917 року видання, мініатюрні видання, перші видання «Кобзаря» Т.Г. Шевченка, книжки з автографами сучасних українських  авторів. Знайомство з бібліотечним фондом та рекомендації фахівців щодо використання цих надбань в освітньому процесі урізноманітнить методичний інструментарій учителів.

Категорія: Новини
Оберіть мову