З 10 по 15 грудня 2018 року на базі Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради організовано та проведено підвищення кваліфікації заступників директорів закладів загальної середньої освіти з навчально-виховної (навчальної, виховної) роботи в початкових класах відповідно до Концепції «Нова українська школа».

З 10 по 15 грудня  2018 року на базі Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради організовано та  проведено підвищення кваліфікації заступників директорів закладів загальної середньої освіти з навчально-виховної (навчальної, виховної) роботи в початкових класах відповідно до Концепції «Нова українська школа».

Захід організовано відповідно до вимог  Розпорядження Кабінету Міністрів України від 17 січня 2018 року за №17-р, Наказу Міністерства освіти і науки України від 15 січня 2018 року №34, Плану заходів на 2017-2029 роки із запровадження Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа», затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13.12.2017 року № 903-р.

Зміст програми навчання заступників директорів закладів загальної  середньої освіти з навчально-виховної (навчальної, виховної) роботи в початкових класах мав практичну спрямованість. Лекції та практичні заняття проведено за Типовою освітньою програмою організації та проведення підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладами післядипломної педагогічної освіти за участі тренерів КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» та тренерів-педагогів, учителів початкових класів закладів загальної середньої освіти Херсонщини: Олександра Миколайовича Густого (м. Генічеськ),  Наталі  Василівни Прилєпської та Надії  Мар`янівни Рачкінди (Білозерський район), Олени   Вікторівни Брусенської  (м. Нова Каховка). У заході  також брали участь Катерина Володимирівна Волик, методист методичного кабінету при управлінні освіти Херсонської міської ради; Антоніна Йосипівна Глоба, директор КЗ «Великолепетиський опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів» Великолепетиської районної ради.

У навчанні  брали участь 208 заступників  із навчально-виховної  роботи закладів загальної середньої освіти Херсонщини:  м. Херсона,  Білозерського, Каховського, Нижньосірогозького, Іванівського, Великолепетиського, Верхньорогачицького районів, Горностаївської, Костянтинівської, Іванівської, Любимівської, Зеленопідської, Роздольненської, Тавричанської, Станіславської, Музиківської, Білозерської ОТГ.

 

Представники  Голопристанського  району, м. Голої Пристані, Чулаківської, Гладківської, Бехтерської, Долматівської ОТГ пройшли навчання у м. Гола Пристань, де заняття проводили  тренери Ганна Олександрівна  Соценко та Оксана Миколаївна   Афанасіаді,  директор та  заступник директора з навчально-виховної роботи Опорного закладу Скадовський навчально-виховний комплекс «Академічна гімназія» Скадовського освітнього округу.

Учасники навчальних тренінгів зрозуміли, що саме керівники освітніх закладів можуть вплинути на організацію підготовки вчителів до роботи в Новій українській школі та стати координаторами педагогіки партнерства (співробітництва) між всіма учасниками освітнього процесу, яка ґрунтується на принципах гуманізму й творчого підходу до розвитку особистості, метою якого є створення нового гуманного суспільства.

Категорія: Новини
Оберіть мову