З 3 по 8 грудня 2018 року на базі Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради організовано та проведено тренінги для підвищення кваліфікації заступників директорів закладів загальної середньої освіти з навчально-виховної (навчальної, виховної) роботи в початкових класах відповідно до Концепції «Нова українська школа».

З 3 по 8 грудня 2018 року на базі Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради організовано та проведено тренінги для підвищення кваліфікації заступників директорів закладів загальної середньої освіти з навчально-виховної (навчальної, виховної) роботи в початкових класах відповідно до Концепції «Нова українська школа».

Захід організовано на виконання Розпорядження Кабінету Міністрів України від 17 січня 2018 року за №17-р, Наказу Міністерства освіти і науки України від 15 січня 2018 року №34, відповідно до Плану заходів на 2017-2029 роки із запровадження Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа», затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13.12.2017 року за № 903-р.

Зміст програми навчання заступників директорів закладів загальної  середньої освіти з навчально-виховної (навчальної, виховної) роботи в початкових класах мав практичну спрямованість. Лекції та практичні заняття проведено відповідно до Типової освітньої програми організації та проведення підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладами післядипломної педагогічної освіти за участі тренерів та тренерів-педагогів КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти»: Тетяни Вільямівни Комінарець, кандидата філологічних наук, доцента, завідувача кафедри теорії і методики дошкільної, початкової освіти й мовних комунікацій; Віталії Володимирівни Примакової, доктора  педагогічних наук,  професора кафедри  теорії й методики виховання, психології та інклюзивної освіти; Ольги Володимирівни Стребної, кандидата педагогічних наук, доцента  кафедри теорії і методики дошкільної, початкової освіти й мовних комунікацій; Таміли Миколаївни Клюєвої, завідувача навчально-методичної лабораторії початкового навчання; Олени Вікторівни Юдіної, методиста навчально-методичної лабораторії корекційної педагогіки і психології.

На заняття було запрошено також педагогів-практиків, тренерів  та тренерів-педагогів, які пройшли навчання за відповідною програмою. Вони  ознайомили слухачів з  оновленими аспектами  практичної реалізації завдань Державного стандарту початкової освіти відповідно до основних напрямів державної політики в галузі освіти.

У навчанні взяв участь 191 заступник із навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти Херсонщини, які мешкають у м. Каховка, м. Нова Каховка, Бериславському, Великоолександрівському, Високопільському, Генічеському, Нововоронцовському, Новотроїцькому, Олешківському районах, у Борозенській, Великокопанівській, Виноградівській, Високопільській, Кочубеївській, Ювілейнівській ОТГ.

Представники Каланчацького, Скадовського, Чаплинського району та Асканійської,  Григорівської,  Каланчацької,  Мирненської, Хрестівської,  Чаплинської ОТГ навчалися на базі  Опорного закладу Скадовський навчально-виховний комплекс «Академічна гімназія» Скадовського освітнього округу. Цікаві заняття проводили для них Ганна Олександрівна  Соценко, директор Опорного закладу, та Оксана Миколаївна Афанасіаді,   заступник директора з навчально-виховної роботи Скадовського НВК «Академічна гімназія».

Усі учасники тренінгів дійшли висновку, що такі практичні зустрічі дали можливість заступникам директорів із навчально-виховної роботи більш детальніше ознайомитися з управлінськими аспектами реалізації Концепції «Нова українська школа» через опанування новітніми практиками, технологіями, методиками, формами, методами професійної діяльності на засадах інноваційних освітніх підходів.

Категорія: Новини
Оберіть мову