Відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» навчально-методична лабораторія координації методичної діяльності спільно з Новокаховським методичним кабінетом 30 жовтня 2018 року провела обласний методичний технопарк з теми «Формування ключових компетентностей учасників освітнього процесу в умовах реалізації Концепції «Нова українська школа».

Відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» навчально-методична лабораторія координації методичної діяльності спільно з  Новокаховським методичним кабінетом 30 жовтня 2018 року  провела обласний методичний технопарк з теми «Формування ключових компетентностей учасників освітнього процесу в умовах реалізації Концепції «Нова українська школа». На захід були запрошені керівники методичних служб районів (міст), об’єднаних територіальних громад, керівники методичних об’єднань опорних закладів області. День педагогічної ідеї проходив на базі Новокаховського закладу загальної середньої освіти № 10  Новокаховської міської ради (директор Коткіна Тамара Василівна). У роботі заходу взяли участь педагоги міста й освітяни з Бериславського, Білозерського, Каховського, Великолепетиського, Великоолександрівського, Нижньсірогозького, Новотроїцького районів, спеціалісти відділів (секторів) освіти з Костянтинівського, Мирненського, Музиківського, Чаплинського, Асканійського, Чулаківського, Великокопанівського, Тавричанського, Бехтерського ОТГ Херсонської  області.

Учасників заходу привітала начальник відділу освіти Якубова Оксана Олександрівна, яка побажала творчих успіхів і натхнення всім учасникам, а також наголосила, що під час канікул педагоги міста Нова Каховка традиційно займаються підвищенням свого професійного рівня, працюючи у студіях. Педагогічні студії надають можливість практично ширше розглянути питання сучасного підходу до перебудови свідомості педагога щодо свого професійного зростання. Підготовка та практична участь створюють умови постійного збагачення свого досвіду професійного самовдосконалення.

Завідувач Новокаховського методичного кабінету Будняк Наталія Володимирівна розповіла про план роботи методичного технопарку. Вона звернула увагу, що така форма педагогічного навчання дорослих є сучасною і цікавою, з 2014 року методичний кабінет проводить методичні студії залучаючи до роботи кращих педагогів  міста Нової Каховки. Девізом  роботи методичного технопарку стали слова Василя Олександровича Сухомлинського: «Найдосвідченіший педагог ніколи не повинен спинятися на досягнутому, бо якщо немає руху вперед, то неминуче починається відставання».

У методичному технопарку працювало 11 студій: «Розвиток ключових компетентностей засобами критичного мислення» – для вчителів української мови та літератури; «Практичне застосування стратегій критичного мислення як засіб формування компетентностей школярів. Створення буктрейлера» – для вчителів початкової школи;  «Техноград ПРОФІ: шлях у майбутнє» – для вчителів математики та фізики; «Сучасний урок у контексті компетентнісного підходу» – для вчителів початкової школи; «Міжпредметна інтеграція знань – шлях до формування ключових компетентностей учнів» – для вчителів географії, хімії, біології; «Парк педагогічних технологій як альтернативна форма навчання дорослих» – для методичної служби ОТГ тощо.

Упродовж чотирьох годин освітяни плідно працювали, обмінювалися досвідом, навчалися нових технологій, методів і прийомів, створювали моделі технопарку, писали есе, виготовляли аплікації  соломкою, створювали буктрейлери й інтелект-карти, виготовляли ляльки-травниці тощо. По завершенню роботи в студіях освітяни зібралися в актовій залі для підбиття підсумків технопарку.

Керівники студій ще раз озвучили тему й мету заходу, після чого проходило жваве обговорення, ділилися враженнями, а найактивніші учасники з квітками, на пелюстках яких були написані враження від роботи в студіях, зробили фото. При обговоренні учасники високо оцінили креативність, майстерність і професіоналізм своїх колег.

Протягом навчання панувала атмосфера позитиву, взаєморозуміння, співпраці та педагогічної творчості. Усі відзначили, що такий захід спонукає до самовдосконалення, активізує професійний досвід.

Наприкінці роботи методичного технопарку учасники щиро дякували новокаховчанам за цікаву, творчу, професійну роботу, за щирий і теплий прийом у закладі.  Частинку педагогічного тепла та дидактичні доробки педагоги повезли до своїх колективів.

Категорія: Новини
Оберіть мову