9 листопада 2018 року відбулося урочисте відкриття XIX Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

9 листопада 2018 року відбулося урочисте відкриття XIX Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Цей конкурс традиційно стартує саме в День української писемності й мови, що є знаковим для заходу, адже учасники конкурсу прагнуть продемонструвати свої знання, уміння й навички з української мови.

Цьогоріч урочистості з нагоди відкриття конкурсу відбулися на базі Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 57 з поглибленим вивченням іноземних мов Херсонської міської ради (директор Олена Степанівна Гаврилюк).

Заклад гостинно приймав гостей, які завітали розділити з учнями святковий настрій, підтримати учасників конкурсу на нелегкому шляху до перемог. Зокрема, Людмила Петрівна Марецька, кандидат педагогічних наук, завідувач навчально-методичної лабораторії української мови і літератури КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», щиро привітала присутніх на відкритті учнів, учителів, гостей з початком конкурсу, побажала учасникам не тільки гарних знань з української мови, а й поваги, залюбленості в мову, оскільки свої таємниці вона відкриє тільки тим, хто по-справжньому її любить, шанує й береже. І, звісно, спілкується нею! Учні щиро підтримали такі побажання та висловили готовність підтримувати свою мову не тільки на уроках.  Також Людмила Петрівна привітала ученицю Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 57 Дар’ю Мругу, яка стала переможницею IV етапу Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика в минулому році, а всі присутні обдарували дівчинку щирими оплесками. У захваті від концертної програми, великої кількості юних талантів закладу були й представники Управління освіти Херсонської міської ради – перший заступник начальника управління Олена Миколаївна Кулик; начальник відділу загальноосвітніх навчальних Світлана Вікторівна Омельчук; головний спеціаліст управління освіти Херсонської міської ради Ірина Богданівна Стойчева.

Учителі української мови і літератури майже з усіх куточків Херсонщини, які перебувають на курсах підвищення кваліфікації в КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», не тільки із задоволенням відвідали урочисте відкриття конкурсу, а й активно долучилися до традиційної для цього свята акції – написання ювілейного Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

Об 11 годині на Українському радіо почалася годинна радіопрограма, присвячена цій акції. Диктант під назвою «Радіодиктанту національної єдності – 15 років» читав Олександр Авраменко, доцент Київського університету ім. Б. Грінченка, автор підручників з української мови та літератури.

Щиро вдячні керівникові Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 57 Олені Степанівні Гаврилюк за гостинність й організацію заходу на високому рівні, учителям української мови і літератури за те, що прищеплюють своїм вихованцям почуття поваги до української мови, здобувачам освіти – за їхню щирість, прагнення до знань!

Категорія: Новини
Оберіть мову