Слухачі курсів підвищення кваліфікації вчителів початкових класів 7 листопада 2018 року завітали до Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №14 Херсонської міської ради (директор Наталія Євгенівна Біль) на педагогічну практику.

Слухачі курсів підвищення кваліфікації вчителів початкових класів 7 листопада 2018 року завітали до Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №14 Херсонської міської ради (директор Наталія Євгенівна Біль) на педагогічну практику.

Світлана Валеріївна Лушнікова, заступник директора з навчально-виховної роботи, гостинно запросила на екскурсію до корпусу, спеціально перебудованого для навчання перших класів Нової української школи. Педагоги області були вражені комфортними умовами, створеними для дітей. У світлих, просторих класах є все необхідне обладнання: нові меблі, одномісні парти-трансформери, кошики для складання потрібних матеріалів на урок, конструктор LEGO «Шість цеглинок», мультимедійний проектор, ноутбук для вчителя. Особливе захоплення викликала окрема ігрова кімната, де школярі проводять  ранкові зустрічі, перерви, граються. Ігрова має гумовий пазовий килимок, м’які меблі, столики для малювання, навчальні осередки (ігровий, для читання тощо), ігри.

Потім слухачі курсів відвідали й обговорили показові уроки. Світлана Леонідівна Маценко розкрила учням чарівний світ математики в 3-А класі з теми «Додавання на основі десяткового складу числа. Знаходження значення виразу при заданих значеннях змінної. Задачі на дві дії першого ступеня». Застосовуючи продуманий роздавальний, наочний матеріал (перфокарти, схеми, таблиці, сигнали, мультимедійну презентацію), різні форми організації діяльності здобувачів освіти, цікаві види формувального оцінювання (мотивувальні браслети) Світлана Леонідівна досягла поставленої мети, а діти справдили свої очікування від навчання.

Урок — гра  з української мови в 2-А класі з теми «Закріплення знань про тверді й м’які приголосні звуки» під орудою Олени Миколаївни Івашечкіної ввів усіх присутніх у світ казки з дідом Буквоїдом. Учитель майстерно створювала ситуацію успіху, атмосферу співпраці за допомогою навчальних та розвивальних ігор («Думай і крокуй!»), завдань, загадок розв’язувала важливі питання теми. Час пролетів дуже швидко. У кінці уроку заінтриговані учні  продемонстрували свої знання з теми, розчаклували букви.

За допомогою Ольги Вікторівни Бугаєнко учасники педпрактики разом з учнями 3-Б класу занурились у тему «Повітря». Вони «літали» на повітряних кульках, проводили досліди, щоб з’ясувати властивості повітря, створювали лепбук, читали «повітряну поезію», продумували методи охорони та очищення повітря, обговорювали його користь. Слухачі курсів висловили щиру вдячність адміністрації та педагогам школи за можливість повчитися й обмінятися досвідом.

Категорія: Новини
Оберіть мову