У межах проведення курсів підвищення кваліфікації для вчителів обслуговуючої праці, технологій і креслення на базі науково-педагогічної бібліотеки КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» вдруге було проведено етно-паті під гаслом «Прийшов Спас – усьому час!».

У межах проведення курсів підвищення кваліфікації для вчителів обслуговуючої праці, технологій і креслення на базі науково-педагогічної бібліотеки КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» вдруге було проведено етно-паті під гаслом «Прийшов Спас – усьому час!». Його реалізація була спрямована на активізацію професійної діяльності педагогів щодо популяризації народних традицій та духовного скарбу нашого народу.

Виступ кандидата педагогічних наук, завідувача навчально-методичної лабораторії технологій КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Галини Гаврилюк було присвячено аналізу чинних програм з предметів технологічного циклу та можливостям упровадження історико-краєзнавчих надбань України у вивчення окремих тем та розділів навчального матеріалу.

Про традиції наших пращурів, пов’язані з трьома Спасами (маковим, яблуневим та медовим) розповіла завідувач науково-педагогічної бібліотеки КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Галина Таворська. З метою акумулювання життєвого досвіду учасників заходу й перевірки ерудиції нею також було проведено цікаву вікторину.

До участі в заході було запрошено головного бібліотекаря Ольгу Коваленко та бібліотекаря І категорії Валентину Моїсеєву, що працюють у відділі мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б. Лавреньова.

Валентина Моїсеєва презентувала слухачам курсів низку популярних видань, дотичних до теми заходу, а також підготувала цікаву доповідь про старовинні кулінарні традиції на тему «Три Спаси: від минулого до сьогодення».

Слід відзначити, що окрасою заходу стали народознавчі ігри та конкурси «Свято щедрої землі», які представила Ольга Коваленко. Їх змістовне наповнення та цікаві форми проведення, на думку педагогів, неодмінно знайдуть своє відображення в їхній подальшій професійній діяльності.

Разом з тим, слухачами курсів, а саме Іриною Клочковою (Нововоронцовська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1), Ольгою Дударенко (Новотроїцька ЗОШ І-ІІІ ступенів №1) та Нелею Семеняк (Долматівський ЗПЗСО) також було представлено цікавий матеріал щодо ретроспективи походження свят, поєднання стародавніх хліборобських та православних традицій нашого народу тощо.

Отож, учасниками заходу було створено неперевершену атмосферу натхненного настрою, злагоди й неймовірних технологічних смаколиків.

Категорія: Новини
Оберіть мову