19 вересня 2018 року на базі Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради проходив науково-практичний семінар для методистів (спеціалістів), педагогічних працівників методичних служб об’єднаних територіальних громад з теми «Сучасні підходи до формування контингенту педагогічних працівників з метою підвищення кваліфікації»

19 вересня 2018 року на базі Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради  проходив  науково-практичний семінар для  методистів (спеціалістів), педагогічних працівників методичних служб  об’єднаних територіальних громад з теми  «Сучасні підходи до формування контингенту педагогічних працівників з метою підвищення кваліфікації».

З вітальним словом до учасників семінару звернувся доктор філософії,  професор, ректор академії Анатолій Миколайович Зубко, який  наголосив на важливості організації професійної підготовки сучасного вчителя та звернув увагу на те, що науково-педагогічними працівниками академії розроблено більше ніж 92 навчальні програми за різними напрямами. Усі програми є інтегровані й розраховані на 150 годин навчального часу відповідно до закону України «Про освіту».

Ірина Ярославівна Жорова, перший проректор академії, ознайомила учасників з  планами підвищення кваліфікації педагогічних працівників відповідно до Концепції «Нова українська школа».  Розповіла про  заходи щодо підготовки вчителя за новим Державним стандартом початкової освіти.

Лідія Іванівна Слободенюк, проректор з навчально-методичної роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної  освіти»,  звернула  увагу учасників семінару на форми і напрями підвищення кваліфікації педагогічних кадрів на 2019 рік. У своєму виступі вона спиралася на основні положення щодо атестації педагогічних працівників та на роль курсів підвищення  кваліфікації для педагога.

Про нормативно-правові   аспекти матеріального забезпечення працівників закладів освіти в напрямі підвищення кваліфікації розповів методист навчально-методичної лабораторії координації методичної діяльності Юрій Сергійович Гаврилюк.

Інна Анатоліївна Кудрявцева, методист Бериславського районного методичного кабінету цікаво представила досвід  роботи з теми «Система підвищення кваліфікації педагогічних працівників у міжкурсовий період».

Тетяна Вільямівна Комінарець, доцент, завідувач кафедри теорії й методики дошкільної, початкової освіти та мовних комунікацій,  висвітлила питання розвитку професійної компетентності педагогів початкової школи в умовах реформування освіти в Україні.

Усі учасники заходу отримали матеріали семінару, які можна буде використовувати у своїй діяльності.

Категорія: Новини
Оберіть мову