Третій день Всеукраїнської літньої школи розпочався рухавкою для освітян України

6 червня, третій день Всеукраїнської літньої школи, розпочався рухавкою для освітян України. Позитивний початок дня продовжився майстер-класами та діалоговою лекцією від видатних науковців, авторів програм: доктора педагогічних наук, професора кафедри педагогіки і методики початкової та дошкільної освіти Тернопільського національного педагогічного університету ім.В.Гнатюка Крутій Катерини Леонідівни та доктора педагогічних наук, професора кафедри педагогіки та психології дошкільної освіти Переяслав-Хмельницького державного університету ім. Г.Сковороди Гавриш Наталії Василівни з питання «Авторський підхід до формування ключових компетентностей через інтеграцію освітніх галузей на тлі ціннісного підходу до навчання та викладання у 1 класі нової української школи».

Під час ознайомлення з методикою компетентнісного навчання «Шість цеглинок» сертифікований тренер LEGO FUNDATION Черевична Олена провела заняття, під час якого педагоги, граючись із набором із шести різнокольорових цеглинок LEGO, оволоділи новою технологією навчання та розвитку дітей дошкільного та шкільного віку, визначили можливості LEGO та його освітній потенціал в організації освітнього простору в початковій школі, отримали можливість адаптувати і, звичайно, створювати власні завдання відповідно до вмінь та інтересів дітей.

Учасники Всеукраїнської літньої школи «Освітні ініціативи –2018» мали можливість поспілкуватися з авторами навчального посібника для дошкільників «Розумний зошит» Гергало Катериною, Скрипак Валентиною; ознайомитись із авторським підходом до формування ключових компетентностей через інтеграцію освітніх галузей на тлі ціннісного підходу до навчання та викладання у 1 класі нової української школи Курчивенко Аліни, Антонової Тетяни – авторами розробок із дошкільної та початкової освіти видавничого дому «Освіта».

Проведення ранкових зустрічей із дітьми є важливою складовою освітнього процесу. Саме під час таких зустрічей діти опановують науку спілкування, розвивають спостережливість та уміння працювати в групі. З методикою проведення ранкових зустрічей ознайомила Стребна Ольга, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії і методики дошкільної, початкової освіти й психології КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти».

Позитивний день, продуктивне навчання, новий досвід, розширення кола друзів і однодумців, яскраві емоції та бачення нових перспектив – таким був третій день Всеукраїнської літньої школи «Освітні ініціативи – 2018».

Категорія: Новини
Оберіть мову