06 червня 2018 року відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з історії України.

06 червня 2018 року відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з історії України. У Херсонській області зареєстровано 4670 випускників для тестування з цього предмета.
У зовнішньому незалежному оцінюванні з історії України взяли участь 4416 учасників Херсонщини, що складає 94,56 %від загальної кількості зареєстрованих.
Працював 21 пункт проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ППЗНО): 8 ППЗНО – у м. Херсоні; 3 ППЗНО – у м. Новій Каховці; 2 ППЗНО – у м. Олешки; 3 ППЗНО – у м. Каховці; 2 ППЗНО – у м. Генічеську; 1 ППЗНО – у смт. Велика Олександрівка; 2 ППЗНО – у м. Гола Пристань.
На ППЗНО працювали 779 науково-педагогічних, педагогічних працівників (відповідальні, інструктори, чергові), 21 працівник ДСО при МВС. Здійснювали контроль за проведенням зовнішнього незалежного оцінювання 21 уповноважена особа Українського центру оцінювання якості освіти.
Відповіді до завдань тестів з історії України будуть розміщені 07 червня 2018 року на сайті Українського центру оцінювання якості освіти у розділі «Визначення результатів ЗНО».
Сертифікаційна робота з історії України містить 60 завдань. Максимальна кількість балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання, – 94. На виконання сертифікаційної роботи було відведено 150 хвилин.
Робота складається з двох частин:
—  Частина 1 «Історія України ХХ – початку ХХІ ст.» містить 30 завдань різних форм. Відповіді на ці завдання позначаються та записуються в бланку відповідей А.
—  Частина 2 «Історія України від найдавніших часів до кінця ХІХ ст.» містить 30 завдань різних форм. Відповіді на ці завдання позначаються та записуються в бланку відповідей А.
Очікується, що результати тестування з історії України будуть оприлюднені до 21 червня 2018 року.
Результат виконання всієї сертифікаційної роботи можна буде використати під час вступу до закладів вищої освіти.

Категорія: Новини
Оберіть мову