14-15 травня 2018 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся авторський семінар-тренінг «Психолого-педагогічні засади організації інклюзивного навчання в закладах освіти»

14-15 травня 2018 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся авторський семінар-тренінг «Психолого-педагогічні засади організації інклюзивного навчання в закладах освіти». Провела захід Юлія Олександрівна Бистрова, доктор психологічних наук, професор, автор багатьох наукових, науково-методичних праць з актуальних питань спеціальної педагогіки та інклюзивної освіти. У роботі семінару-тренінгу взяли участь 40 педагогів із закладів освіти Херсонської області, зокрема директори, заступники директорів з навчально-виховної роботи, соціальні педагоги і практичні психологи, учителі, асистенти вчителів і вихователі освітніх закладів.

Юлія Олександрівна ознайомила учасників семінару-тренінгу з технологією роботи з дітьми з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного навчання. Педагоги і психологи отримали практичні рекомендації щодо організації інклюзивного навчання в класі, де є дитина з особливими потребами; відпрацювали широкий спектр умінь від складання індивідуального навчального плану до його реалізації. Використання професором інтерактивних форм і методів дало змогу кожному учаснику опанувати специфічними знаннями й уміннями організації освітнього процесу, що допоможуть забезпечити максимальний розвивально-виховний ефект у роботі з інклюзивним класом.

Педагоги і працівники психологічної служби Херсонської області, що брали участь у семінарі-тренінгу, відзначили актуальність, корисність, вчасність проведеного заходу, адже загальновизнаним є те, що більшості освітян бракує спеціальних знань і умінь для роботи в умовах інклюзивного простору української школи. За результатами дводенного навчання учасники семінару-тренінгу отримали сертифікати.

Категорія: Новини
Оберіть мову