07 травня 2018 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся авторський науково-практичний семінар «Виховання лідерства в дітей старшого дошкільного віку в ровесницьких стосунках»

07 травня 2018 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся авторський науково-практичний семінар «Виховання лідерства в дітей старшого дошкільного віку в ровесницьких стосунках». Провела захід Наталія Василівна Гавриш, доктор педагогічних наук, професор кафедри дошкільної психології і педагогіки Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету ім. Григорія Сковороди, автор близько 250 наукових, науково-методичних праць з актуальних питань дошкільної освіти. До роботи семінару долучилися 50 педагогів із закладів дошкільної освіти Херсонської області.

Наталія Василівна розкрила питання як лідерські якості залежать від виховних впливів, що сприяють, насамперед, набуттю дитиною віри в себе, формують адекватну самооцінку, оптимістичний погляд у майбутнє. Зазначила, що лідерські якості в  дошкільному віці ще не усвідомлюються дитиною, але залежать від оточення. Тому важливими є підтримка, похвала, підбадьорення, віра в дитину як з боку вихователів, так і батьків.

Учасники семінару мали змогу в інтерактивній бесіді визначити чому важливо урізноманітнювати форми організації освітнього процесу та які методи забезпечують найбільший розвивально-виховний ефект.

Категорія: Новини
Оберіть мову