03 травня 2018 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся авторський науково-практичний семінар доктора педагогічних наук, члена-кореспондента НАПН України, професора кафедри математики та методики початкового навчання Південноукраїнського національного педагогічного університету ім. К.Д. Ушинського, співавтора Державного стандарту початкової загальної освіти в галузі «Математика» та навчальної програми з математики для 1-4 класів Світлани Олексіївни Скворцової

03 травня 2018 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся авторський науково-практичний семінар доктора педагогічних наук, члена-кореспондента НАПН України, професора кафедри математики та методики початкового навчання Південноукраїнського національного педагогічного університету ім. К.Д. Ушинського, співавтора Державного стандарту початкової загальної освіти в галузі «Математика» та навчальної програми з математики для 1-4 класів Світлани Олексіївни Скворцової з теми «Навчання математики в контексті реалізації концепції Нової української школи». У його роботі взяли участь 60 педагогів із закладів загальної середньої освіти Херсонської області.

З вітальним словом до присутніх звернулася Тетяна Вільямівна  Комінарець, кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри теорії й методики дошкільної, початкової освіти та мовних комунікацій КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», яка наголосила на актуальності підвищення  методичного та практичного рівнів професійної компетентності педагогів щодо реалізації завдань нового Державного стандарту початкової освіти Нової української школи.

Світлана Олексіївна  в інтерактивній бесіді з присутніми зробила акцент на тому, як ураховувати особливості дітей цифрового покоління й запобігти проблемам, що можуть виникнути під час навчання (зниження обсягу слухової пам’яті, переважання двовимірного мислення, уповільнення розвитку децентрації, погіршення уваги, багатозадачність, погіршення аналітико-синтетичного мислення, втрата уваги до сприймання великих текстів, кліпове мислення тощо).

Автор підручників ознайомила присутніх з навчально-методичним комплектом для 1 класів закладів загальної середньої освіти, що створені з метою реалізації Концепції Нової української школи, упровадження нового Державного стандарту початкової освіти та поділилася багатим досвідом з методики навчання математики молодших школярів.

Такі заходи є надзвичайно важливими з огляду на забезпечення методичної підтримки вчителів початкових класів щодо впровадження нового Держстандарту початкової освіти та переходу на навчання за новими освітніми програмами і новими підручниками.

Від видавництва «Ранок» учасники семінару отримали подарунки – навчально-методичну літературу з математики, автором якої є Світлана Олексіївна Скворцова, та сертифікати.

Категорія: Новини
Оберіть мову