26 квітня 2018 року відповідно до плану КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради навчально-методична лабораторія корекційної педагогіки та психології спільно з яслами-садком компенсуючого типу №37 Херсонської міської ради проведено обласний семінар з теми «Сенсорна інтеграція»

26 квітня 2018 року відповідно до плану КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради навчально-методична лабораторія корекційної педагогіки та психології (методист Юдіна Олена Вікторівна) спільно з яслами-садком компенсуючого типу №37 Херсонської міської ради  (директор Аббасова Тетяна Олександрівна) проведено обласний семінар з теми «Сенсорна інтеграція».

У роботі семінару взяли участь учителі-логопеди та учителі-дефектологи  закладів дошкільної та загальної середньої освіти Херсонщини. Метою проведення семінару є ознайомлення корекційних педагогів з новітніми методами в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами, а саме з теорією сенсорної інтеграції та її застосуванням у практиці.

Під час заходу педагоги мали змогу ознайомитися з теоретичними аспектами сенсорно-інтегративної терапії як засобу розвитку моторних і психічних функцій дітей (психолог-методист  Кирилейза Тетяна Вікторівна) та застосуванням методу сенсорної інтеграції у роботі логопеда (учитель-логопед Чурай Олена Олександрівна). На практичній частині педагоги виконували тренувальні вправи разом із учителем-логопедом Свиридовою Юлією Валеріївною під час майстер-класу «Артикуляційна гімнастика весело та з користю», Учителі-логопеди Остороус Олена Геннадіївна, Свиридова Юлія Валеріївна,  Патерук Олександра Василівна, інструктор з фізкультури Дігтяр Олена Олексіївна представили заняття з дітьми, на яких використовували елементи методу сенсорної інтеграції.

На підсумковому етапі відбулося обговорення актуальних проблем у сучасній корекційній педагогіці, зміни векторів корекційної роботи з дітьми, необхідність мультидисциплінарного підходу до  відновлювальної роботи та розвитку професійних компетентностей корекційних педагогів. Семінар виявився насиченим і цікавим, про що говорили його учасники під час рефлексії. Бажаємо учасникам семінару успіхів та продуктивної роботи у педагогічній діяльності.

Категорія: Новини
Оберіть мову