Другий день Всеукраїнського освітнього форуму «Нова українська школа – діалог з В. О. Сухомлинським», присвячений 100-річчю від дня народження В. О. Сухомлинського, продовжив свою роботу на Скадовській землі, яка привітно зустріла гостей з багатьох куточків України

Другий день Всеукраїнського освітнього форуму «Нова українська школа – діалог з В. О. Сухомлинським», присвячений 100-річчю від дня народження В. О. Сухомлинського, продовжив свою роботу на Скадовській землі, яка привітно зустріла гостей з багатьох куточків України. 26 квітня в межах форуму відбувався V Всеукраїнський фестиваль педагогічних ідей «Василеві передзвони»: з досвіду впровадження ідей Нової української школи на базі ОЗ СНВК «Академічна гімназія» Скадовської районної ради Херсонської області.

Відразу ж після прибуття до гімназії, гості мали змогу разом з дітьми початкової школи пройти «Стежками Василя Сухомлинського»

Ранкова зустріч та інтегрований урок у 3-А класі, проведений Тетяною  Миколаївною Рудомьоткіною, став справжнім калейдоскопом знань про життєвий шлях та творчість В. О. Сухомлинського. Діяльність кожного учасника освітнього процесу була спрямована на популяризацію творчості та педагогічних ідей великого українського педагога. Родзинкою заходу стала презентація збірки казок В. О. Сухомлинського англійською мовою, що створила група вчителів ОЗ СНВК «Академічна гімназія». Усіх гостей  учні 3-А класу запросили до красивої доброї справи – висаджування квітів на шкільному подвір’ї.

Урок був сповнений позитивом, яскравими враженнями.

На урок  милування природою під блакитним небом «Ми сьогодні під вербою всі зібралися юрбою» запросила Козлова Лариса Іванівна разом зі своїми учнями 2-В класу. Живе споглядання, колективне спостереження, сприймання природи було організовано так, що здобувачі освіти відчули потребу пильно придивлятися до навколишнього середовища, помітити поруч дивне і загадкове; учителі майстерно привертали увагу до яскравих барв, звуків природи, що спонукало дітей мислити. У групах діти виготовили подарунки для красуні верби: діти склали вірш, посадили дерево, намалювали вербові котики, зробили компліменти, розважили вербичку народною грою «Вербова гілка». Заходи показали цінність гуманної освіти, яку пропагував В.О.Сухомлинський.

Наступний захід «Свято першої книги» відбувалося в районному будинку культури імені Т.Г.Шевченка. Учасниками свята були всі діти початкових класів Скадовської гімназії, приємно було бачити в глядацькій залі серед школярів і маленьких діток, яких на свято привели батьки, а також представників районного керівництва, які не на словах цікавляться життям закладів освіти району. Ціле театралізоване дійство учнів і педагогів гімназії було проведене з метою популяризації книги, зокрема й творів В. О. Сухомлинського, прищеплення дітям любові до читання, потреби в читанні. Учасників та гостей свята привітав голова Скадовської РДА Турік Віктор Ананійович.

У будинку культури також було проведено презентацію інсталяцій за творчістю В. О. Сухомлинського та організовано виставку дитячих малюнків.

Категорія: Новини
Оберіть мову